TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi öğrencileri Boğzaova’yı Çalışmak Üzere Eğirdir’e Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi öğrencileri  Boğzaova’yı Çalışmak Üzere Eğirdir’e Geldi
Haberin Tarihi: 30.5.2022 14:19:17 - Okunma Sayısı:682 defa okundu.

21 Mimarlık Öğrencisi ve İki Öğretim Görevlisi 27-29 Mayıs tarihileri arasında Eğirdir’e gelerek çalışmalar yaptı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi öğrencileri

BOĞZAOVA’YI ÇALIŞMAK ÜZERE EĞİRDİR’E GELDİ

 

Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık Fakültesin’de yürütücülüğü Hemşehrimiz Öğrt. Görevlisi Y. Mimar Ali Sinan tarafından yapılan dönem çalışması kapsamında 21 Mimarlık Öğrencisi ve İki Öğretim Görevlisi 27-29 Mayıs tarihileri arasında Eğirdir’e gelerek çalışmalar yaptı.

Kırsal yerleşim alanların artık dünya ölçeğinde büyük bir öneme sahip olduğunu ve özellikle pandemi ile birlikte iş yapma pratiklerinin değişmesi sonucunda kırsal yerleşim alanlarının farklı talepler doğrultusunda gelişebileceğini vurgulayan Ögrt. Gör. Y. Mimar Ali Sinan, içerisinde bulundukları eğitim döneminde Eğirdir’i ve Boğazova’yı çalışacaklarını söyledi.

Mimarlığın temelinde değişimin yattığını ve bu değişimi Eğirdir’de büyük oranda gözlemlediğini belirten Sinan, Eğirdir’in tasarım anlamında her ölçekte iyi bir çalışma alanı olduğunu vurguladı.

Bilim anlamında ciddi katkıları olan iki enstitümüzden biri olan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM)'nü Müdür Yardımcısı Gürkan Koçer ile gezen öğrenciler, akabinde tüm kenti analiz etmek üzere çalışmalarda bulundular. Çalışmalar sırasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mimarlık öğrencileri, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ile Eğirdir Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulundular. Yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren Kaymakam Çelik ve Belediye Başkanı Gök, gençlerin tarımsal alanlar üzerinden çalışmalar yapmalarını oldukça olumlu bulduklarını ifade ettiler.

Yoğun bir tempo ile çalışmalarını yapan öğrenciler ve öğretim görevlileri 29 Mayıs Pazar günü projelerine dönem boyunca devam etmek üzere ilçemizden ayrıldılar.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap