İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI
Haberin Tarihi: 31.5.2022 14:56:11 - Okunma Sayısı:568 defa okundu.

Yapılan toplantıda  Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesine, Sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına devam edilmesine karar verildi.

İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANDI

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI

KARAR NO             : 2022 – 11

KARAR TARİHİ     : 31.05.2022

   İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 31.05.2022 Salı günü saat 11.00’da Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK Başkanlığında İçişleri Bakanlığının 30.05.2022 tarihli ve 30939 Sayılı Genelgesi gereğince toplandı.  Yapılan toplantıda  Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesine, Sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına devam edilmesine karar verildi.

 

   Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına dair tüm gelişmeler yakından takip edilmiş olup salgının ülkemize girişi tüm sivil hava meydanları, limanlar ve sınır kapıları teyakkuza geçirilerek olabildiğince geciktirilmiştir.

 

   Ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında Kabinede kararlaştırılan tedbirler ve bu tedbirlere yönelik denetimlere ait İçişleri Bakanlığı Genelgeleri Kaymakamlığımız marifetiyle ilgili kurumlara iletilmiştir.

 

   Gelinen aşamada Covid-19 salgını kamu güvenliğinin bir parçası olan toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan uzaklaşmış, bilumum sektöre ve vatandaşlarımıza yönelik tedbirler yerine bireysel korunmanın yeterli olacağı değerlendirilmiştir.

 

    İçişleri Bakanlığının 27.04.2022 tarihli ve 29420 sayılı Genelgesi doğrultusunda alınan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 27.04.2022 tarihli ve 2022/10 Sayılı Kararında “toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında yeni bir karar alınıncaya kadar (ülkemizde günlük vaka sayısının 1000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilmesi” belirtilmişti.

   Sağlık Bakanlığının 30.05.2022 tarihli ve 149 sayılı yazısında; son 3 günde ülkemizdeki vaka sayılarının 1000’in altında olduğu ifade edilerek toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesi istenilmektedir.

   Bu çerçevede,

 

 -Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesine,

 - Sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına devam edilmesine,

 

    Yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına,

 

   Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,  oybirliği ile karar verilmiştir. 31.05.2022

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap