DULUPÇU HOCAMIZIN DEMİREL’İ ANMA DEĞERLENDİRMESİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DULUPÇU HOCAMIZIN DEMİREL’İ ANMA DEĞERLENDİRMESİ…
Haberin Tarihi: 21.6.2022 18:00:19 - Okunma Sayısı:2760 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

DULUPÇU HOCAMIZIN DEMİREL’İ ANMA DEĞERLENDİRMESİ…

                              Zeki TARHAN – ANKARA

           BABA’nın adını taşıyan SDÜ’nün Rektör Yardımcısı İktisatçı bilim insanımız Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU hocamızın, DEMİREL’ in 7. Ölüm yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde, SDÜ’ de düzenlenen AÇIK OTURUM’ un düzenlenmesi ve eşgüdümünde büyük emeği geçmişti.

           İşte bu bağlamda, biz de sevgili DULUPÇU hocamızın duygu ve düşüncelerini alarak, bir değerlendirme yapmasını istedik…

                                                     ***

           İslamköy’de  Anıtmezardaki anma töreninin, her zamankinden daha kalabalık olduğunu ve bu yüzden de SDÜ’ deki programın gecikmeli olarak yapıldığını dile getiren DULUPÇU hocamız, Ankara’ dan gelen misafirlere ufak bir yemek ikramı yapıldığını söylüyordu.

         Zafer ÇAĞLAR’ın moderatörlüğünde ve 10 hemşerimizin konuşmacı olarak katıldığı, “Hemşerilerinin gözünde DEMİREL” konulu etkinliğin mimarı ve ilk fikir babası ise, Rektör hocamız Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI idi. Bir şey dikkati çekmişti; 10 konuşmacının hepsi erkekti. Halbuki toplumumuzun yarısı erkek yarısı kadındı. Erkek sayısı (1) eksiltiliyor ve yerine bir kadın konuşmacı olarak Günseli hanımın katılımı sağlanmıştı.

                                                   ***

         …Ve etkinlik başlamıştı… “Ağırlıklı olarak DEMİREL KLİBİ hazırladık” diyordu DULUPÇU hocamız.  Araya Pandemi süreci de girmişti ve insanlar DEMİREL’ i özlemişti… “Demirel’ in etkisi, sevgisi Isparta’ da devam ediyor…Anekdotlarla DEMİREL’ i anmak, gençlere anlatmak lazım. Google’ dan bulamayacağımız anılar anlatılıyor… ( Z ) kuşağı, Video izlemeyi seviyor… Gençleri etkileyecek 10 dakikalık kısa bir DEMİREL videosu hazırladık. Ve etkinlik iki saati aşmıştı…”

                                                   ***

         Prof. DULUPÇU, SDÜ’ nün 1992’ de kurulduğunu anımsatıyor ve “bu sene 30.yılını kutluyoruz” diyordu… Öğrencilerle “30.yıl Logosu” tasarlandığını, 4 Logodan birinin, yine öğrencilerin oylarıyla birinci gelenin seçildiğini, bu Logonun Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde sergilenmek üzere, DEMİREL VAKFI adına Nihan hanıma takdim ettiklerini söylüyordu…

                                                ***

          … Ve DULUP DAĞI / DULUP YAYLASI muhabbeti… Murat Ali hocamızın soyadı; DULUPÇU idi. DULUPÇU hocamızdan; yöremizde DULUP Dağı ve DULUP yaylası olduğunu öğreniyorduk. Ben de; “nerede bu dağ, nerede bu yayla?” diye soruyordum. Bulmakta epey zorlandım. Göller Yöremiz ve İç Batı Anadolu’nun Turizm Elçisi, Dağcı Çetin MEYDAN hocamız imdadıma yetişti… İşte DULUP DAĞI ve DULUP YAYLASI:

            2033 metre yükseklikte, Eğirdir’ in Yuvalı Köyü ile Eğirdir’ in Bağıllı Köyü, Eğirdir’ in Akdoğan / Sipahiler Köylerinden oluşan 4 Köyün tam ortasındaydı Dulup Dağı / Dulup Tepesi ve de Dulup Yaylası.

           …Ve DULUP sözcüğünün sözlük anlamı da; Asılarak eğrilmeye hazırlanmış yün yada pamuk anlamına geliyor. Bir başka anlamı da; kırkılmış, taranmış keçi kılı. Yumak, Hallaç anlamları da var.

                                                ---- 0 ----

           

    

                                                   

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap