“KİTABIMI OKUYORUM” ETKİNLİĞİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, “KİTABIMI OKUYORUM” ETKİNLİĞİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 30.7.2022 12:46:20 - Okunma Sayısı:2263 defa okundu.

Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel Topluluğu tarafından Eğirdir’de “Kitabımı Okuyorum” etkinliği yapıldı.

 “KİTABIMI OKUYORUM” ETKİNLİĞİ YAPILDI

Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel Topluluğu tarafından Eğirdir’de “Kitabımı Okuyorum” etkinliği yapıldı.

30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 11.00’de Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal tesislerinde gerçekleşen etkinliğe Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel Topluluğu Kurucu Başkanı emekli Noter Mustafa Kemal Pınar, ADD Eğirdir şubesi eski başkanı Erdoğan Öngün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir temsilcisi Hüseyin Koçaslan, hemşehrilerimiz İzzet Özdamar, Dr. Önder Yiğitbaşı ve Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal , Kültürel Topluluğu üyeleri katıldı.

Kitap okuma etkinliği öncesi bir konuşma yapan Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel Topluluğu Kurucu Başkanı Mustafa Kemal Pınar şunları ifade etti:

“Atatürk kütüphanemiz kültürel ve sosyal bir topluluk olarak etkinlikleri içinde bulunan kitabımı Okuyorum etkinliğini Doğa cenneti, elmanın başkenti Eğirdir ilçemizde yapmanın önemi çok büyüktür.

Eğirdir doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle yetiştirdikleri ürünlerle nadir yerlerden biridir.

  1. yüzyılda ünlü gezginci İbni Batuta orman içinde kalan göl hayranlığını takdir dolu sözlerle dile getirmiştir.

Eğirdir Anadolu Selçuklu beyliklerinden Hamitoğullarına başkentlik yapmıştır. Kurtuluş Savaşında da önemli bir yeri olan Eğirdir halkı kurtuluş savaşında göl-istasyon hattından cepheye silah, malzeme göndermiştir.

Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk 6 Mart 1930 yılında Isparta üzerinden Beyaz trenle gece 3 civarında Eğirdir Demirköprüsünün üzerinden Eğirdir istasyonuna girmiştir. Eğirdir karanlıklar içindedir. Evlerde gaz lambaları vardır. İstasyonu birkaç fener aydınlatmaktadır. Uzun bir geceden sonra Mustafa Kemal Paşa güneşin doğmasıyla ortaya çıkan gazellik karşısında “Ne Muhteşem Manzara”  demiştir. Atatürk’ümüz Eğirdir’e gelmeden Trende rahatsızlarmış doktorlarının göl havası iyi gelir önerisi üzerine Eğirdir’i görmeyi arzu etmiştir. Atatürk’ümüz görmeyi çok arzu  ettiği yurt gezilerinden biri Eğirdir’imize nasip olmuştur.

Eğirdir’imiz coğrafi açıdan da büyük öneme sahiptir. Gölüyle, ormanlarıyla, su ürünleriyle, meyveleriyle ün salmış Isparta ile Konya’yı birbirine bağlayan karayolu ile bağlanmıştır.

Kemik Hasatlıkları tedavisiyle, kemik hastanesi de hizmet vermeye devam etmektedir. Doğa gezileri için de ender rastlanan bir yerdir.

Türk sinemasına ev sahipliği yapmış, Mine, Ada filmleri burada çekilmiş, son dönemde de “Gül Masalı” dizisi de burada çekilmeye devam etmektedir. Temennimiz daha çok film, dizi yapımcılarına tanıtımlarla ilgisini çekmek, “Altın Elma” filim festivalinin yapılmasını sağlamaktır.

Eğirdir’de aynı zamanda iki tane fakülte vardır.  Nafiz Yürekli Anadolu Lisesi Uygulama Oteliyle de yemek kültürünü geliştirmekte, yardımcı elamanın yetişmesini de sağlamaktadır.

İşte bu özellikleri nedeniyle Eğirdir’imizde Atatürk kütüphanemiz kültürel, sosyal topluluğu olarak kitap okumayı yaygınlaştırmak, teşvik etmek, araştırmacıları yöreli inceleyerek tanıtımına faydalı olmak için kısa bir sürede olsa teknolojiyi, iletişim vasıtalarını terk ederek kitabımızı okuyalım etkinliğini tertip etmiş bulunuyoruz.

Elimizi taşın altına koyarak Eğirdir’imizin her alanda gelişmesi için çalışmaya katkı sunmaya söz veriyoruz.

Bu etkinliğimiz için bize destek veren, kucak açan kaymakamımıza, belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerimize, siyasi parti, dernek, kuruluş temsilcilerimize çok teşekkür ederim. Etkinliğimize katılan değerli üyelerimiz ve misafirlerimize de teşekkür ederim” dedi.

Mustafa Kemal Pınar, Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel topluluğu olarak; Şiir Günleri, Anılar Günü, Atatürk Fotoğrafları ve Türk Sineması Nostaljik Film Afişleri sergisi, Azığını al da gel, Sosyal Dayanışma Günleri, Yerli Malı Haftası Günü, Kitabımı Okuyorum… gibi etkinlikler yaptıklarını konuşmalarında ifade etti.

Isparta Atatürk Kütüphanesi Sosyal, Kültürel Topluluğu Kurucu Başkanı Mustafa Kemal Pınar’ın konuşmalarının ardından katılımcılar, telefonlarını masa üzerine bırakarak, yarım saat kitap okuma etkinliği yaptılar.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap