Isparta Merkez Darıderesi 2 Barajı’nda Gövde Dolgu Çalışmaları Tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Merkez Darıderesi 2 Barajı’nda Gövde Dolgu Çalışmaları Tamamlandı
Haberin Tarihi: 23.8.2022 11:52:25 - Okunma Sayısı:1062 defa okundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajın tamamlanmasıyla şehir merkezine yıllık 7,60 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını bildirdi.

 ISPARTA MERKEZ DARIDERESİ 2 BARAJI’NDA

GÖVDE DOLGU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

                                                          

Isparta'da şehir merkezine içme suyu temini için çalışmaları sürdürülen Darıderesi 2 Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajın tamamlanmasıyla şehir merkezine yıllık 7,60 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Isparta ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Isparta Merkez Darıderesi 2 Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Isparta Merkez Darıderesi 2Barajının tamamlanması ile barajdadepolanacak su ile Isparta şehir merkezine yıllık 7,60 milyon m³ içme suyu sağlanacağını’ söyledi.

‘Gövde dolgu çalışmaları % 90 mertebesinde tamamlanmış olup, 650 bin metreküp kaya dolgu malzemesi kullanılmıştır. Teknik olarak dolgu malzemelerinin bir süre oturması beklenecek ve barajın ön yüzünün beton dolgu çalışmalarına geçilecektir. Bu süreç içerisinde ise İletim hattı imalatları ve dolusavak inşaatının yapılması planlanmaktadır.’’dedi. Dolusavak imalatı kazılarına başlanıldığınıifade eden Genel Müdür AKCA, ‘Dolusavak imalatı kazıları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 64 metre ve su depolama kapasitesi 4,72milyon m3olan Isparta Merkez Darıderesi 2 Barajının tamamlanması ile Isparta il merkezine yıllık 7,6 milyon m³ daha içme ve kullanma suyu sağlaması hedeflenmektedir.’dedi.

- DSİ Basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap