Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz’dan CHP’nin 99. Yıldönümü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz’dan CHP’nin 99. Yıldönümü Mesajı
Haberin Tarihi: 8.9.2022 14:26:08 - Okunma Sayısı:2181 defa okundu.

CHP’nin 99. Yıldönümü

EĞİRDİR İLÇE BAŞKANI MURAT YILMAZ’DAN

CHP’NİN 99. YILDÖNÜMÜ MESAJI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı M. Murat Yılmaz, partisinin 99. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada;  "Cumhuriyet Halk Partisi'nin 99.Yılını yürekten gururla kutlarken, 99.Yılda Kurucumuz ebedi Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz. " dedi.

Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyetin kurulmasında bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiğini belirterek şunları söyledi;

"Mensubu,üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin 99.Kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetin kurulmasında bu ülke de devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli bir rol üstlenerek bu ülkeyi Cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri olan Cumhuriyetin her sürecinde izleri olan ve Türkiye'deki bütün dönüşümlerde imzası olan bir siyasi partidir. Bu siyasi parti Mustafa Kemal Atatürk tarafından benim iki büyük eserim var, bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyerek aslında Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini bizlere emanet etmiştir. Geldiğimiz süreçte yoluna en emin adımlarla tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle bütünleşerek yoluna devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi, bir parti olmasının ötesinde savaş meydanlarında kurulmuş olan milli mücadeleyi vermiş olan ve bunun devamında cumhuriyetin, devrimlerin yeniden hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş, bu ülke de demokrasi için mücadelesini sürdüren bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 99.Yılını yürekten gururla kutlarken, 99.Yılda Kurucumuz ebedi Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz.

Bu ülkede kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin birinci sınıf vatandaş olarak yaşadığı, demokrasinin kurallarının tamamen işlediği, insan hakları ve barış konusunda önemli adımlar attığımız hak, hukuk, adalet noktasında ve hukukun üstünlüğünü sağladığımız herkesin mutlu, huzurlu hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyeti kuran parti, cumhuriyeti demokrasi ile buluşturan parti bugünde hak, hukuk, adalet mücadelesiyle ve bu ülkeye demokrasiyi yerleştirme mücadelesiyle emin adımlarla yoluna devam eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu düşüncelerle kuruluş yıl dönümümüzün tekrar kutlu olmasını diliyor ve bu parti çatısı altında hep birlikte el ele kol kola mücadele edeceğimiz gibi bütün vatandaşlarımızı da demokrasiye inanan, hak, hukuk, adaletin gelişmesi gerektiğine, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarından yana olan, bu ülkenin bütün güzel insanlarını birlikte Altı okun çatısı altında birlikte yürümeye, bu çatı altında birleşmeye, kucaklaşmaya ve siyaset yapmaya davet ediyorum. Ülkenin geleceği, gençlerimizin yarınları için gelecek kuşaklar için buna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz ve bu çağrıyı da 99.yılımızda bir kez daha halkımıza yapıyor ve herkesi saygıyla selamlıyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap