Bütçe Defteri Projesine Bu Yıl 3000 Öğrenci Katılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bütçe Defteri Projesine Bu Yıl 3000 Öğrenci Katılıyor
Haberin Tarihi: 20.9.2022 17:18:05 - Okunma Sayısı:1530 defa okundu.

Çocuklara tasarruf alışkanlığı kazandırmak amacıyla Kasım 2016 tarihinde Eğirdir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Bütçe Defteri" projesi kapsamında bugün Bağlar İlkokulu ve Ortaokulunda bir program düzenlendi.

Bütçe Defteri Projesine Bu Yıl 3000 Öğrenci Katılıyor

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Altı  yıl önce başlatılan ve öğrencilere tasarruf bilincinin aşılanması için yürütülen “BÜTÇE DEFTERİ” projesi bu yıl da devam ediliyor. Bu yıl Bütçe Defteri projesine Eğirdir’de 4’ncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar toplam 3000 öğrenci katılacak.

Çocuklara tasarruf alışkanlığı kazandırmak amacıyla Kasım 2016 tarihinde Eğirdir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Bütçe Defteri" projesi kapsamında bugün Bağlar İlkokulu ve Ortaokulunda bir program düzenlendi.

Programa; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe milli Eğitim Şube Müdürü Cem Akın, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

2016 yılı Kasım ayında Eğirdir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan "Bütçe Defteri" projesi kapsamında da çocuklara tasarruf bilincinin yanı sıra kazanma ve harcama prensipleri aşılanması hedefleniyor. 6 yıldır başarı ile gerçekleşen "Bütçe Defteri" projesinde dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Bütçe Defteri projesi konusunda bir bilgilendirme yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, “Bütçe Defteri projemizin amacı gelir -gider dengesini oluşturmak, öğrencilerimize tasarruf bilincini oluşturmak. Yetişen neslin direkt harcama endeksli değil de biraz da biriktirmeye alışkanlık kazandırmak. Bütün öğrencilerimize bilinçli harcamalar diliyoruz. Bütçe defteri projesine 4’ncü sınıftan, 12’nci sınıfa kadar toplam 3000 öğrenci katılacak” dedi.

Bütçe Defteri dağıtım töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ise şunları söyledi: “Yaşam boyu hayatımızı idame ettirebilmemiz için hepimizin bir kazanca ihtiyacı var. Kazanç elde etmek için de ne yapmalıyız çalışmalıyız. Yarın kazanacağımız paradan tutun da evinize girecek gelirden, hayatınızın her türlü şekillenmesi bugünler için. Bu illaki bir ekonomik yatırım olmaz. Bu aynı zamanda kendinize yapılan bir yatırım. Çok çalıştığınızda aslında yarınlara bir tasarruf yapmış oluyorsunuz. Cebinizi doldurmuş oluyorsunuz. Bu ekonomide de böyledir. Bugün eğer derslerinize çok çalışırsanız, ilerleyen günlerde çok çok çalışmanız gerekmez. Eğer biz bu düzeyi gelir- gider  dengesini tutturabilirsek tasarrufu da sağlamış oluruz. Gelirimiz 10'ken, 15 harcamamamız gerekiyor. Bu projede de bizim amacımız sizlere tasarruf bilincini oluşturmak. Gelir ve giderler mantığını sizin kafanıza yerleştirmek" dedi.

Kaymakam Çelik sözlerinin sonunda bütçe defterini düzenli tutan öğrencilere yıl sonunda ödül verileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Veli Gök, bu projenin 7 yıldır 4 sınıftan 12'nci sınıf öğrencisine dağıtıldığını, gelir gider hesaplarının ve  tasarruf bilincinin küçük yaşlarda başladığını belirtti.  

Defter dağtım sonrası Kaymakam Adem Çelik ve beraberindekiler Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleriyle kısa bir toplantı yaptı.

Bütçe Defteri projesi Eğirdir Merkez, Köy ve kasabalarında öğrenim gören 4, 5,6,7,8,9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine önümüzdeki günlerde dağıtılacak.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap