DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ (2. BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ (2. BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 4.10.2022 16:40:20 - Okunma Sayısı:2388 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, DR. ERDOĞAN YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                              İKİNCİ  BÖLÜM

         TARHAN – İlerleyen süreçlerde; Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinin etkisinin azalmasını nasıl yorumluyorsunuz?

         ERDOĞAN- Yeşil Kart sevk zincirinde, Yeşil Kartlı hasta sevkinin olmaması ve Hastanenin geçirdiği yangın nedeni ile hastalarının bulundukları yerde  tedavi olmaları, hasta sayısını azaltmıştır.

         TARHAN – Şöyle bir geriye baktığımızda; Hastanenin Isparta’ya taşınması, Askeriye’ye devri, beş yıldızlı otel yapılması, ya da Devlet Hastanesine dönüştürülmesi, hatta yabancı dilde eğitim gören bir TIP EĞİTİM KURUMU yapılması vb. gibi öneriler kamuoyunu meşgul etmiştir. Bunlara ne diyeceksiniz?

         ERDOĞAN – Bu tür yaklaşımları; ister değerlendirme, ister öneri diyelim Hastanemiz için, “SİYASAL İKTİDARLARIN ARAYIŞLARI”  olarak görüyorum…

         TARHAN – 10 Ekim 2009 tarihinde, benim de katıldığım ve çok büyük bir zevk aldığım “Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği” Eğirdir’de, “EĞİRDİR KEMİK VE EKLEM HASTALIKLARI HASTANESİNİN GELECEĞİ” konulu tartışmalı bir AÇIKOTURUM düzenlenmiş ve Hastanenin geleceğine ilişkin çok önemli bazı kararlar almıştı. Alınan bu kararlar, Merkezi Otoritenin karar verici kurum ve kuruluşlara da mutlaka verildiğine göre, bir sonuç elde edilmiş miydi?

         ERDOĞAN – Ne yazık ki, bir sonuç elde edilemedi. Sözünü ettiğiniz çok önemli bir AÇIK OTURUM ve PANEL olarak düzenlenen etkinliğin yapıldığı tarihte, zaten “HASTANENİN KAPATILMASI” kararı alınmıştı. Hatta karşı çıktığımdan şahsım “ŞANTAJA” maruz kalmıştı!!!

         TARHAN – 2001 yılı / 2004 yılı / 2015 yılı, Hastanemiz için; kapatma – birleşme ve yeşil alan tartışmaları ile geçtiği zaman dilimleri… Ne diyeceksiniz?

         ERDOĞAN – Şehir Hastanesi yapılabilmesi için; Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi (=EKHH ), Isparta Devlet Hastanesi, SGK Hastanelerinin YIKILMASI / KAPATILMASI kararı olması gerekiyordu.

         TARHAN – DEMİREL ve ÖZAL’ı Hastanemizin kuruluşundan itibaren ilerleyen süreçler ve zaman dilimlerinde, Eğirdir Kemik Hastalıkları tarihinde nasıl bir yere oturtursunuz?... Bu iki liderin Hastanemiz ile ilgili “Motto” olarak, kullanabileceğimiz hangi özlü sözleri var?

         ERDOĞAN – DEMİREL ve ÖZAL zamanında Hastanemiz benim ve Ortopedist olan Akademisyen rahmetli hemşerimiz Osman Gazi AKSOY döneminde de, hep olumlu düşünceler olmuştur…

         TARHAN – Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanemizi, Eğirdir’ in KONGRE TURİZMİ / SAĞLIK TURİZMİ ve MEDİKAL TURİZMİ açısından nasıl değerlendirirsiniz?

         ERDOĞAN – EKHH’ sini, Sağlık Turizmi bağlamında ve onun alt kolları olan; Medikal turizmi ile birlikte Kongre Turizmi perspektifinden baktığımızda, benim kısaca söyleyeceğim şudur; “EĞİRDİR” adının “MARKA” olarak yerleşmesini sağlamıştır!!! Şunu da anımsatmakta yarar vardır ki; Türkiye’ de ilk kez “Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi” Eğirdir’ de yapılmıştır.  

         TARHAN – 2021 yılı 100 yataklı yeni Hastane binasının hizmete girişi ile ilgili ne diyeceksiniz?

         ERDOĞAN – Tek sözcükle; “İSRAF!!!” derim…

         TARHAN - …Ve bir tarih yok oluyor!!! Eğirdir’ in kent hafızası da kayboluyor!!! Hastanemiz yıkılıyor!!! Ciğerimiz sızlıyor!!! İçimiz yanıyor!!! Son sorumuz bu olsun sayın ERDOĞAN.

         ERDOĞAN – Bu hale getirenlere ( ……………………………………………………………… )

         TARHAN – Röportajımız için teşekkürler…

         ERDOĞAN -  Ben de size Röportajımız için teşekkür ediyorum… Ayrıca AKIN ailesine / çalışanlarına sağlıklı ve de mutlu günler diliyorum…

DEVAM EDECEK…

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap