Vali Baruş: “Tarımda Kapalı Sistem Sulamaya Geçmeliyiz”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş: “Tarımda Kapalı Sistem Sulamaya Geçmeliyiz”
Haberin Tarihi: 6.10.2022 17:25:47 - Okunma Sayısı:737 defa okundu.

Vali Aydın Baruş, Isparta’nın Tarım kenti olduğunu belirterek, “Ancak güneş enerjisinden daha iyi yararlanıp yüksek enerji maliyetleri de düşürülebilir” dedi. 

Vali Baruş: “Tarımda Kapalı Sistem Sulamaya Geçmeliyiz”

Vali Aydın Baruş, Isparta’nın Tarım kenti olduğunu belirterek, “Ancak güneş enerjisinden daha iyi yararlanıp yüksek enerji maliyetleri de düşürülebilir” dedi. 

Isparta Valisi Aydın Baruş, 4 aydır görev yaptığı İlimizde yaptığı değerlendirmeler ve gözlemler sonucunda Isparta’da Tarım ve Turizmin daha ön plana çıktığını  ve bu iki konuda kentin iddialı bir durumda olduğuna vurgu yaptı.

Vali Baruş, Isparta Gazeteciler Derneğini ziyaretinde önemli mesajlar verdi. Isparta’da birçok tarım ürününün yetiştiğini belirten Vali Baruş, tarımda dikkat edilmesi gereken konulara da değindi. Tarımsal sulamaya önem verilmesine dikkatini çeken Vali Baruş, “Bu nedenle kapalı sistem sulamaya geçmeliyiz. Güneş enerjisinden daha iyi yararlanılması gerekir. Sulamada güneş enerjisinden yararlanarak enerji maliyetlerini düşürmek lazım. Bu konuda başta Tarım Kooperatiflerimiz olmak üzere tüm üreticilerimizin de gereken hassasiyeti göstermesi gerekir. Bu çok önemli bir konu” dedi. Baruş, Devlet Su İşlerinin tarımsal sulama konularında projeleri bulunduğunu da ifade etti.

Isparta’da neredeyse her türlü meyve ve sebze üretiminin yapıldığını belirten Vali Aydın Baruş, bunun son derece sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

TARIMSAL SULAMA NE DEMEK?

Tarımda Sulama : Tarımda sulama, bitkinin ihtiyaç duyduğu ve yağışlarla karşılanamayan suyun toprakta bitkinin kök bölgesine gereken yer ve zamanda verilmesidir. Sulamada esas ilke tarla başına kadar getirilmiş suyun, en az kayıpla bütün tarlaya üniform bir şekilde yayılmasıdır.

KAPALI SİSTEM SULAMA NEDİR?

Sulanacak arazilerde su dağıtımının kapalı borulu bir iletim sistemiyle yapıldığı sistemlere kapalı borulu sulama sistemleri denir. Bunlar da basınçlı ve basınçsız borulu sulama sistemleri olmak üzere ikiye ayrılır. Toprak altına gömülü, basıncı 0,8 atm. den az sistemlerdir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap