Başdeğirmen “Sizlerle Daha Rahat Nefes Alıyoruz”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başdeğirmen “Sizlerle Daha Rahat Nefes Alıyoruz”
Haberin Tarihi: 8.10.2022 09:58:43 - Okunma Sayısı:684 defa okundu.

Çocukları Emre Mahallesi’ndeki özel eğitim kurumunda eğitim alan özel çocukların annelerinin gün boyu çocuklarının ihtiyaçlarını gidermek için bekledikleri, uygunsuz koşullara sahip ev, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından tadilat ettirildi.

Başdeğirmen “Sizlerle Daha Rahat Nefes Alıyoruz”

Çocukları Emre Mahallesi’ndeki özel eğitim kurumunda eğitim alan özel çocukların annelerinin gün boyu çocuklarının ihtiyaçlarını gidermek için bekledikleri, uygunsuz koşullara sahip ev, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından tadilat ettirildi. Başkan Başdeğirmen, engelli vatandaşlar ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtirken, özel çocukların anneleri, “Allah sizden razı olsun. Sizler başımızda olunca daha rahat nefes alıyoruz” dediler.

Emre Mahallesinde bulunan Gülşen Önal Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim ve öğretim gören özel çocukların anneleri, her gün çocuklarının eğitimi boyunca onların ihtiyaçlarını gidermek için bekliyorlar. Bu beklemeyi ise okulun karşısında bulunan eski bir binanın bahçe katında yapıyorlar. Çocuklarına yakın olabilmek için bahçe katı kiralayan anneler, fiziki şartları çok uygun olmayan bir ortamda gün boyu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Annelerin bu zorlu bekleyişlerinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletilmesi üzerine önemli bir adım atıldı. Başkan Başdeğirmen’in talimatıyla taban tahtaları çürümüş, lavabo ve tuvaletleri kullanılamayacak durumdaki ev tadilat ettirilerek, annelerin rahatça kullanabileceği modern bir hale getirildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte anneleri, tadilatı biten evde ziyaret etti. Alkışlarla karşılanan Başdeğirmen çifti, evi gezerek, yapılan tadilat hakkında bilgi aldılar. Evi çok beğendiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Ev çok güzel olmuş. Çok memnun oldum. Önümüzdeki yaza bahçede oturacak çok güzel bir yer yapalım. Güzel bir oturma yeri olsun, banklar da koyalım” dedi.

Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e evin eski halini anlatarak, yapılan tadilat hakkında bilgi verdi. Suvay, “Eskiden bu odaların zeminleri ahşaptı. Deliklerden fareler çıkıyordu, bunların hepsini yeniledik. Odalara laminant parke yapıldı, bazı yerlere seramik döşeme yapıldı. Tuvalet çok kötüydü. Tavanı yaptık, döşemeleri değiştirdik. Başkanım sayenizde çok güzel oldu” ifadelerinde bulundu.

Evi gezdikten sonra özel çocukların anneleriyle sohbet eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, anneliğin kutsal bir görev olduğunu ancak engelli annesi olmanın bambaşka bir durum olduğunu vurguladı. Başkan Başdeğirmen, “Siz çok zor bir görev yapıyorsunuz. Bu durumu empati yaptığımız zaman anlayabiliyoruz. Allah sizlere kolaylık versin. Yüce Rabbim inşallah çocuklarımızı sağlığına kavuştursun. Allah’tan gelen bir durum olduğunu bildiğimiz için kabulleniyoruz. İnançlı insanlarız. Her şeyin Allah’ın takdiri olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımıza en güzel hizmeti yapmak için emek veriyorsunuz” dedi.

Önceki dönemlerde kendilerinin yüzlerine bile bakılmadığını ifade eden Özgül Rahime, “Daha önceleri bizi ziyarete bile gelmediler. Çocuklarımız engelli aylığı alıyorlar, bizi hep sırtımızdan bunlarla vuruyorlar. Engelli aylığı alıyoruz ama eğitim ve diğer masrafları gibi çoğu şey cebimizden gidiyor. Çocuklarımızın yemesi, içmesi özel. Nasıl hareket ettiğimizi bilen yok. Ama siz geldiniz biz rahat nefes alıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine her zaman vatandaşların, engelli ve ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olmaları yönünde talimat verdiğini söyledi. “Allah bize bu görevi nasip etti, sizin oylarınızla bu göreve geldiysek sizin yanınızda olmak zorundayız” diyen Başkan Başdeğirmen, her zaman engelli vatandaşların ve ailelerinin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Sizlerin yanında olamazsak Allah katında hesabını veremeyiz. Sizin çektiğiniz emeği ve zorluğu bilen insanlarız. Eşim Şadiye hanım gecesini gündüzünü engelli, yaşlı, ihtiyaç sahibi insanlara ayırdı. Benden önce evden çıkıp benden sonra eve giriyor. Benden 10 misli fazla çalışıyor. Biz ailecek sizlere hizmet etmeye geldik. Allah bize nasip ediyor, Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatları yerine getirerek, sizlerin yanınızdan ayrılmıyoruz” dedi.

Evin çok güzel olduğunu kaydeden Türkan Can da artık eski evden eser kalmadığını ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Annelerin başka bir ihtiyaçları olması halinde kendilerine ulaşabileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Muhtarımız gayet güzel burayı takip ediyor. Ne ihtiyacınız varsa kendisine söyleyin. Ev güzel olmuş. Evdeki diğer ihtiyaçlar için de yardımcı oluruz. Siz çocuklarınıza çok emek veriyorsunuz. Biz de sizin yanınızda olmak istiyoruz. Bahçenizde güzel olmuş, arkadaşlar çiçekler dikmişler. Daha da güzel hale getirerek, yazın güzel bir hale getireceğiz” görüşlerinde bulundu.

Annelerin evin durumundan dolayı oturacakları yerlerinin olmadığını belirten Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay, “Benden ikinci el malzemeler istediler ancak ‘size ikinci el olmaz yeni olması lazım’ dedim. ‘Başkanımızın talimatı var burayı 10 günde size teslim edeceğiz’ dedik. Süre dolmadan ailelerimize burayı teslim ettik. Başkanım çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Başkan Başdeğirmen, ev için kışlık kömür ve odun konusunda da yardımcı olacaklarını belirtti.

Özgül Rahime, çocukların yüzme havuzu için üniversiteye gittiğini ancak çok zorlandıklarını belirterek, Başkan Başdeğirmen’den yaz döneminde çocukları için etkinlikler yapılmasını istedi. Başkan Başdeğirmen de annelerin bu talebi üzerine Isparta Belediyesi’nin hazırlıklarını yaptığı Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nden bahsetti. Büyük bir proje olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “İçerisinde sizlerin ve engelli çocuklarımızın taleplerini karşılayacak her şey var. Yüzme havuzundan çocukların eğitimi için her türlü cihaz, malzeme burada olacak. Projemiz bitti, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Emre Mahallesi Spor Kompleksi’nin arkasındaki 6 bin metrekare alanı meclisimizle birlikte bu iş için verdik. Parasını da devlet ayırdı ve onayladı. Türkiye’ye örnek bir tesis yapıyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar engellilerle ilgili çok hizmet yaptık. Evlerinde lavaboları uygun olmayan engellerimize uygun tuvalet ve lavabolar yapıyoruz. Arabaları kapıdan girmiyorsa genişletiyoruz. 300’ün üzerinde akülü araç dağıttık. Down Sendromlu çocuklarımıza yönelik birçok etkinlik yaptık. Örneğin onları bu hafta Ankara’ya götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hilal Aydın Tarhan ise desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Özel çocuk anneleri olarak çok zorlu dönemlerden geçtiklerini belirten Tarhan, “Tek istediğimiz insanların bizi anlaması ve yanımızda olması. Bunun için de başkanım çok teşekkür ederiz ve minnettarız” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, engellilerin ve ailelerinin yerlerinin kendileri için çok farklı olduğunu belirterek, “Gönlümüzdesiniz. Belediye Başkan Yardımcımız Serkan Bey, muhtarımızla birlikte buradan haberdar olmuşlar. Beni heyecanla aradı. Kendisine ev yapılsa bu kadar mutlu olmazdı. Bunlar bir ekip işi. Tüm ekibimizle sizin yanınızdayız. Diğer birimlerimizle de engelliler için sürekli etkinlik içerisindeyiz. Bir gün değil, her gün engelli ve yaşlılarımızla ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. En güzelini yapmak için mücadele veriyoruz. Çocuklarımız hiçbir zaman zor durumda kalmayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Özgül Rahime, 20 yıl önce eğitime ücret vermeyen ailelerin geri çevrildiğini ifade ederek, “Allah sizden razı olsun. Reisimiz başta, siz varsınız. 20 yıl önce servisler yoktu. Hastanelerden geri geliyorduk. Sıra bekliyorduk, bunları yaşayınca şimdi Allah bin kat razı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen, Isparta halkının çok duyarlı olduğunu söyledi. Vatandaşlar sayesinde servisleri temin ettiklerine değinen Şadiye Başdeğirmen, “Sizlerle her zaman yan yanayız. İhtiyaç olduğu sürece çocuklarımız için hep çalışacağız” dedi.

Güler yüzlü bir Belediye Başkanları olduğu için yüzlerinin güldüğünü söyleyen özel çocuk anneleri, kendilerini seçilmiş özel anneler olarak gördüklerini belirterek, bu durumun herkese nasip olmayacağını dile getirdiler. Anneler, “Kendi kabuğumuza çekilsek hepimizin psikolojisi bozulur. Sizler başımızda olunca daha rahat nefes alıyoruz. Allah razı olsun. Hayat her şeye rağmen çok güzel, güçlü durmak zorundayız. Güçlü durmazsak çocuklarımıza kimse bakmaz” dediler.

Başkan Başdeğirmen de “Arkanızda biz varız. Emin olun ki o çocuklar bizim çocuklarımız. Yapacağımız altyapıları görünce içiniz rahatlayacak. O tesisi yaptıktan sonra gidip beraber gezelim. Açılışı birlikte yapalım ondan sonra ‘gözümüz arkada değil, burası bizim çocuğumuza en güzel şekilde bakacak’ diyeceksiniz” görüşlerinde bulundu.  

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’in özel çocuk annelerine ziyaretleri hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap