DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ
Haberin Tarihi: 21.10.2022 14:37:52 - Okunma Sayısı:2482 defa okundu.

TARHAN SORDU  Dr. MEHMET ÇULHAOĞLU YANITLADI… (   BİRİNCİ BÖLÜM)

EKHH RÖPORTAJ DİZİSİ…

                                     ( =YILIN RÖPORTAJI )

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                       TARHAN SORDU  Dr. MEHMET ÇULHAOĞLU YANITLADI…

                                               Röportaj : Zeki TARHAN

                                                          BİRİNCİ BÖLÜM

             EKHH Röportaj dizimizin bu bölümünde, Dr. Mehmet ÇULHAOĞLU’nu konuk ediyoruz… Bildiğiniz gibi, Dr. Kazım ERDOĞAN’ la başladığımız Röportaj dizimizi, Prof Dr. Ünal Kuzgun ve Dr. Mahmut ÜNAL’ la sürdürmüş, bugün de Dr. Mehmet ÇULHAOĞLU ile devam ediyoruz. Tabii, soru / yanıt’ a geçmeden önce, Dr. ÇULHAOĞLU’ nun  ÖZGEÇMİŞ’ ine gelin bir göz atalım…

                                                              ***

             “ 23 Nisan 1938 yılında Kayseri’ nin Develi ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1966 yılında mezun oldu. 1966-1970 yıllarında Tunceli / Pertek’ de Sosyalizasyon Sağlık Ocağı Hekimi olarak 4 yıl görev yaptıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde Uzmanlık eğitimine başladı… 1974 yılında eğitimini tamamlayarak, 1975 yılında da Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesinde göreve başladı…”

                                                              ***

                        DOĞA SEVGİSİYLE BÜTÜNLEŞEN EĞİRDİR AŞKI!!!

             “…Eğirdir ve yöresinin doğa güzellikleri kendisini çok etkiledi…Ve doğasever arkadaşlarıyla en başta Mehmet SAVAŞ, Recep BOZKURT, Uğurtan ATAÇ, Turan SAVAŞ’ la birlikte yörenin dağlarını, akarsularını, anıt ağaçlarını, dağ çiçeklerini ve mağaralarını fotoğraflayarak, değerli bir KOLEKSİYON sahibi oldu ve KOLEKSİYONER sıfatını kazandı.”

                                                             ***

                            FOTOĞRAF SANATÇILIĞI…

            “Eğirdir Belediyesinin düzenlediği Altın Elma, Gümüş Balık, Bronz İstakoz fotoğraf yarışmalarında üç kez ALTIN ELMA ödülünü aldı. Yine bu yıllarda, çok yakın dostu / Eğirdir’ in ilk “ÇEVRE” cisi ve fotoğraf sanatçısı merhum Mehmet SAVAŞ ile birlikte iki defa karma fotoğraf sergisine katıldı.”

                                                         ***

                          …VE RESSAMLIK YILLARI…

              “2003 yılında EKHH (=Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi )’ n den emekli oldu. Ve Ankara’ ya yerleşti… Muayene açtı, TEK’ te (=Türkiye Elektrik Kurumu ) Bir yıl Kurum Hekimi olarak çalıştı. Ve sonra, kendini sanata verdi…

              2007 yılında Ressam Nedim BİLGİÇ Resim Atölyesinde, yağlı boya resim kurslarına katıldı. Emeklilikten sonra, 2007’ den itibaren Ressam Nedim BİLGİÇ Atölyesinde, yağlı boya resim dersleri almaya başladı… Bu çalışmalar sırasında, doğaya olan tutkusu nedeniyle peyzaj resme yöneldi. Klasik resmin temel öğelerini, büyük bir tutku ile uygulamaya çalışırken, zaman zaman soyut resimler de yaptı. Ekip çalışmalarıyla birlikte, karma sergilere de katıldı.

             Daha sonra, 17-21 Nisan 2017 tarihinde kişisel sergisini açtı. Kovit 19 nedeniyle, Resim ve Atölye çalışmalarına ara verdi. Bu dönemde; bol bol okumaya zaman ayırdı…Şimdiye dek, GÜNLÜK tutmak ve anılarını yazmaya  vakit bulamadığı için, bu dönemi hayatını yazmak için (=Otobiyoğrafi) değerlendirdi.”

                                                            ***

                       KIŞIN 6 AY ANKARA’ DA / YAZIN 6 AY BODRUM’ DA

           Hayatını eşi, çocukları ve torunlarıyla geçiriyordu Dr. ÇULHAOĞLU. Ve yılı ikiye bölmüştü… Kışın 6 ay Ankara’ da, Yazın 6 ay Bodrumda kalıyordu… Nerede olursa olsun, EĞİRDİR O’nun için bir çekim merkeziydi. Bazen haftalık, bazen 15 günlük sürelerle EĞİRDİR’ de kalıyor, EĞİRDİR hasretini gideriyordu… EKHH ise; unutulmaz anılarla doluydu…

                                                          ***

                   “YAZIK OLDU KOSKOCA EĞİRDİR HASTANESİNE!!!”

         “…Ben son toplantıda; KEMİK KANSERİ olup ta, her başvurdukları Hastanelerde 3-6-1 yıl sonrasına randevu verilen bu çaresiz ve umarsız hastaların, kapasitesi ve misyonu ile bu tip hastalara kucağını açacak “EĞİRDİR KEMİK KANSERİ HASTANESİ” haline dönüştürülmesini önermiştim. YAZIK OLDU KOSKOCA EĞİRDİR HASTANESİNE!!!”

DEVAM EDECEK…      

                                                      

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap