Tarihi Pınar Pazarı Panayırı 2 Ağustos'ta Açılıyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarihi Pınar Pazarı Panayırı 2 Ağustos'ta Açılıyor...
Haberin Tarihi: 27.7.2015 13:11:00 - Okunma Sayısı:2650 defa okundu.

İlçemizde her yıl gelenek halinde kurulmakta olan Pınar Pazarı Panayırı 2 Ağustos 2015 Pazar günü başlayacak.

Tarihi Pınar Pazarı Panayırı 2 Ağustos’ta Açılıyor…

            İlçemizde her yıl gelenek halinde kurulmakta olan Pınar Pazarı Panayırı 2 Ağustos 2015 Pazar günü başlayacak.

            İlçemizde 800 yıldır kurulan tarihi Pınar Pazarı yüzlerce yıllık geleneği sürdürüyor. 13 hafta boyunca devam edecek olan panayır  25 Ekim 2015 Pazar günü sona erecek.

            Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanısıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor.

Tarihi pazarın, 1200'lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu sanılıyor.

            Her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, züccaciyeden giyim eşyasına birçok ürünün satıldığı pazar, Merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eğirdir İlçesi, Bağlar Mahallesi’nde ağaçlarla kaplı soğuk suyu ve havası olan yeşil bir alan içerisinde geleneksel olarak her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görmüş. Pınar Pazarı her hafta çevre il ve ilçelerden gelenlerin de yoğun ilgisini çekiyor.

            Ekim sonuna kadar Pazar günleri kurulacağı belirtilen tarihi Pınar Pazarında Eğirdir ve çevresindeki köylerde yetiştirilen her türlü sebze ve meyvenin yanısıra yöreye özgü ekmeklerin tadına bakıp, kır lokantalarında tandır kebabı, kahvelerde çay içebilirsiniz.

            Nuri Güngör’ün hazırladığı Eğirdir Ansiklopedisi’nde verilen bilgiye göre ilk kez 1204 yılından itibaren bölgeye yerleşmeye başlayan Türklerin kurduğu tahmin edilen pazarın, Akpınar köyünde yaşayan Yılanlılı Musa Ağa'nın girişimleriyle başladığı belirtiliyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap