BAŞKAN ŞENGÖL İLE NE VAR NE YOK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL İLE NE VAR NE YOK
Haberin Tarihi: 27.7.2015 15:34:00 - Okunma Sayısı:1471 defa okundu.

"EĞİRDİR BUTİK BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

BAŞKAN ŞENGÖL İLE NE VAR NE YOK

"EĞİRDİR BUTİK BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR"

 

            Eğirdir Belediye başkanı Ömer Şengöl Kanal 32 ekranlarında yayınlanan gazeteci Şakir Aksöz’ün hazırlayıp sunduğu “Ne var, ne yok?” programına konuk oldu.

            Başkan Şengöl gazeteci Şakir Aksöz’ün sorularını cevapladı. Başkan Şengöl kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.

            1980’li yıllarda 2 dönem Belediye Başkan Vekilliği ve Başkan Hüsamettin Tanış zamanında  belediye meclis üyelikleri yapan ve 4. kez Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ömer Şengöl, Şakir Aksöz'ün soruları yanıtlarken Eğirdir ile ilgili konuları birinci ağızdan açıkladı.

            Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Ömer Şengöl, şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Torunlarımıza, çocuklarımıza daha doğrusu geleceğimize iyi bir vatan iyi bir şehir bırakma peşinde olunduğunu belirten Başkan Şengöl, Ortadoğu’da suların hiç durulmadığını, kaynadığını ifade ederek, elimizden gelen mücadelenin verileceğinden şüphenin olmadığını söyledi.

            Başkan Şengöl, "Sıcak havalarda vatandaşların kendisini dışarıya attığını biliyoruz. Küfül küfül esen bir Eğirdir varken, Antalya'da, Isparta'da sıcaktan kavrulmanın, klimanın altına beklemenin bir manası yok. Herkesi Eğirdir'e davet ediyorum" diyerek Eğirdir havasının insan üzerindeki olumlu ve huzur verici niteliğini dile getirdi.

            Başkan Şengöl, Eğirdir’in güzelliğini anlatırken, "Eğirdir, Allah'ın elinin boş bir zamanına denk gelmiş. Ne kadar güzellik varsa Eğirdir’e vermek için çalışmış. Eğirdir, kokulu (ıtrî) bitkiler için  mükemmel bir ortama sahip. Mesela lavanta… Lavanta, Avrupa’da doğal kokusuyla tutulan önemli bir bir bitkidir. Eskiden ninelerimizin sandıklarında çamaşırları güzel koksun diye lavanta konurdu. Şimdi ise belediyemizin serasında 10 bin kök lavanta ürettik; isteyen herkese verdik ve peyzaj anlamında Eğirdir'in boş bulduğumuz yerlerine diktik. Eğirdir lavantayla kokacak!" şeklinde konuştu.

            Rüya Park ile ilgiil açıklamalarda da bulunan Başkan Ömer Şengöl, "Rüya Park'ın ilk çıkışı, balık havuzları ile başladı. Toprak havuzlar açarak sazan balığı üretilmeye başlandı.  Güvenlik için, bekçi kulübesi ve köpekler koyduk. Daha sonra anladık ki peyzaj düzenlemesine ihtiyaç var. Bunları yaptık ve köpekler ilgi odağı olmaya başladı. Mezradan kedi köpek, inek derken vatandaş hayvanat bahçesi dedi. Biz bu lafı çok sevmiyoruz, insan, bitki ve hayvanların ortak kullandığı doğal yaşam alanı şeklinde düşündük ve planladık. Seçimde herkes bana, "Bizim hayvanat bahçesini kapattılar, siz açacak mısınız?" dediler. Evet açacağız dedik ve açtık. Havuzları da önümüzdeki aylarda olta balıkçılığına açacağız. 3 futbol sahası, diğer yan tesisler, binicilik tesisi, Halil Üstün Parkı, sera üretim alanı bir bütün. Ata binilecek, balık tutulacak, urgan çekme, çuval koşma, yoğurt yeme gibi bir çok yarışmaları 15 günde bir planlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 7'den 70'e herkese hitap edilen bir tesis oluşuyor. Eğirdir'de coğrafi konum bir müzedir. Eğirdir'deki hava başka bir yerde yoktur. Eğirdir'î butik bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Kır düğün salonumuz var, bisiklete biniliyor. Rüya Park herkese hitap ediyor" açıklamasında bulundu.

            EĞİRDİR'E YÜZME HAVUZU ŞART

            Başkan Şengöl, "Halil Üstün Parkı ile Rüya Park arasında açık hava tenis, basketbol alanları, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu şart. Çocuklarımızı ihmal ettiğimiz kanaatindeyim. Annelerimiz babalarımız bize kızmalarına rağmen kendimizi küçükken göle atardık. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yüzme çalışmaları olması gerekiyor. Eğirdir'den iyi bir yüzücü ve yüzme sporcusu yetiştirmek için kapalı yüzme havuzu yapacağız. Proje başkanlık odasının rafında. Piknik alanlarının tuvalet ve kapalı alanlarını yaptıktan sonra yüzme havuzuna geçeceğiz. İl Koordinasyon toplantısında İl spor Müdürüne söyledim. Eğirdir'de yüzme havuzu ihtiyaç. Muhakkak bakanlığa müracaat edeceğiz, yardım ederlerse memnun oluruz, etmezlerse de Belediye olarak yüzme havuzunu yapacağız" dedi.

            EĞİRDİR'DE SOSYAL FAALİYETLER BİTMEZ

            Başkan Şengöl, "Eğirdir'de mayıs ayında ilk defa binicilik yarışları yapıldı. Bize göre çok iyi bir başlangıç oldu. Federasyonla iyi ilişkiler halinde olursak her yıl yapma durumundayız. Voleybol, futbol, basketbol, bisiklet, at biniciliği, yürüme parkuru, koşu parkuru, şu anda mevut. Dahası da var. Yeşilada'dan bisiklete binilecek, standartları doğrultusunda Rüya Park'a gidip geri dönülebilecek. Hem de gölü seyrederek. Gölden veya tepeden 2017 Haziran ayında çekeceğimiz fotoğrafı yayınlayacağız, buranın Eğirdir olduğunu fark edemeyecekler. Boş bulduğumuz en ufak yere, dekoratif ağaç veya çiçek dikiyoruz" dedi.

            EĞİRDİR AĞUSTOS'TA

            BAŞKA GÜZEL OLACAK

            Vatandaşları Ağustos ayında Eğirdir'e davet eden Başkan Şengöl, her hafta sonu bir program, bir etkinlik ve konser olacağını söyledi. Şengöl, "Klasik Müzik Festivalimiz başladı. Bu kapsamda ilçemizdeki çocuklarımız kurs alıyorlar, aldıkları kurs neticesinde konserlerini verecekler. Kilisede, limanda konserler olacak. Ayrıca Triatlon Yarışları bu yıl uluslararası yapılacak ve 14-15 Ağustos 2015 tarihlerine etkinliklerimiz ve konserlerimiz var. Bisiklet Şenliğimiz olacak. Dolayısıyla Eğirdir'imizde Ağustos ayı dolu dolu yaşanacak. Etkinliklerimize halkımızı şimdiden davet ediyorum" dedi.

            Program sunucu Şakir Aksöz'ün sorularının yanında vatandaşlardan gelen sorulara da içtenlikle cevap veren Başkan Şengöl, "Eğirdir'in daha güzel bir kent olması için çalışıyoruz. Halkımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum" dedi.

            KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

            Eğirdir'de kentsel dönüşüm konusunda ufak çaplı çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Şengöl, Eğirdir'de kentsel dönüşüm çalışmalar var. İlk denemeleri yapıldı. Bu bir rant değil, yeniliktir. Belediye olarak yardımcı olacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

            SİRKECİ PROJESİ

            Şengöl Kale Meydanı’nda yapılacak Çarşı Projesi ile ilgili olarak da “Kale Meydanı dediğimiz alana yakın olan ve Sirkeci dediğimiz alanda yeni bir proje geliştirdik. İnanıyorum ki en kısa zamanda bu projemizi hayata geçireceğiz ve Eğirdir’imizin çehresine yeni bir güzellik katmış olacağız. Eski olan yapıların yerine modern bir kent görünümü kazandıracağız” diye konuştu.

            ESKİ BAKAN'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

            Başkan Şengöl, bir izleyicinin sorusu ve teşekkürü sonrası, Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın da Eğirdir'den geçerken, orta refüjlerdeki peyzaj ve yeşil alan çalışmalarını çok beğenerek Başkan Şengöl'ü arayıp teşekkür ettiğini canlı yayında bizzat açıkladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap