RECEP BOZKURT’TAN  TARHAN’A MEKTUP VAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, RECEP BOZKURT’TAN  TARHAN’A MEKTUP VAR
Haberin Tarihi: 8.11.2022 16:01:32 - Okunma Sayısı:2416 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

 RECEP BOZKURT’TAN  TARHAN’A MEKTUP VAR

                  Zeki TARHAN - ANKARA

Sevgili okuyucularımız ve sosyal medya takipçilerimiz; Göller Bölgeli olup ta Recep BOZKURT hocamızı tanımayan sanırım yok gibidir. Eğitimci / Yazar ve Cumhuriyet Tarihçimiz, Atatürkçü düşünür Recep BOZKURT hocamızdan bir mektup aldım bugün. Aşağıda virgülüne dokunmadan, tırnak içinde yayınlayacağım. Ve tırnağı kapattıktan sonra da kendi yorumumu sizlerle paylaşacağım…

            İşte o mektup:

            “Değerli dostum; Ankara - ISVAK’ta yapmayı düşündüğümüz “Söyleşi” öncesi, EĞİRDİR DERNEĞİ / ISVAK  organizasyonu ile düzenlenecek tarihsel etkinlik için toplanıp, bu konuda neler yapılacakların saptanmasını düşündüğünüzü söylediniz. O toplantınıza katılmayı çok isterdim ama, tedavi sürecim devam ediyor… Fakat şimdi yazacağım önerileri, benim adıma toplantıda sunabilirsiniz. Eğer ayrıntılı bilgi gerekirse, telefonla toplantınıza bilgi sunabilirim. ÖNERİLERİM:

           1 ) Konu, bütün yöreyi yakından ilgilendirdiği ve BEYAZ ŞERİTLİ İSTİKLAL MADALYASI’nın bölge adına EĞİRDİR’e verilmesi gündemde olduğu için, İLÇE TEMSİLCİLERİ’nin de bu “SÖYLEŞİ” ye katılımı sağlanmalıdır.

           2 ) Söyleşiden geniş kitleler haberdar edilmelidir.

           3 ) Bu söyleşi ve toplantıda konuşulanlar mutlaka kayıt altına alınmalıdır. ( Baştan sona çekimi yapılmalıdır. Tarihe not düşülmesi ve yayınlanması sağlanmalıdır.)

          4 ) Bu önemli konuya kesinlikle SİYASETEN BAKILMASINA FIRSAT VERİLMEMELİ, Partiler üstü bir konumda ele alınması sağlanmalıdır.

                                                       ***

          Zeki bey, yazacağınız yazıda da bunları göz önüne almanı rica ediyorum.”

       …Evet, tırnağı kapattık. Ve virgülüne dokunmadan sayın BOZKURT’ un mektubuna yer verdik. Fazla yorum yapmaya da aslında gerek yok. BEYAZ ŞERİTLİ İSTİKLAL MADALYASI; Bu Madalyayı, “GÖLLER VE GÜLLER YÖRESİNİN YİĞİT VE YURTSEVER HALKI ADINA ALACAĞIZ!!! Elbette talep ediyor ve de verilmesini bekliyoruz Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde.

      EĞİRDİR; Göller ve Güller Yöresinin Batı Cephesindeki Ulaşım ve Sevkiyat Merkezi durumundaydı. BÜYÜK TAARRUZUN ( 26 ağustos 1922 ) en önemli can damarları, iki ana yoldan Askerlerimize ulaştı. Büyük bir olasılıkla 2023 yılının Ocak / Şubat aylarında yapılması düşünülen bu söyleşi etkinliğine, Ankara’ da yaşayan hemşerilerimizin katılımı büyük önem arz ediyor… Çünkü; bu yörede yaşayanlar bunları öğrendikçe, doğdukları topraklara çok daha gönülden bağlanacak, daha çok sevecekler…

     …Ve bu çok önemli SÖYLEŞİ / TOPLANTI’ya, Üniversiteli genç jenerasyonun katılımının sağlanması, büyük bir kazanım olacaktır…

                                                ----- 0 ----

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap