“Akademik Köşe”de Bu Hafta “Şiddetsiz Yaşam” Konusu Ele Alındı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Akademik Köşe”de Bu Hafta “Şiddetsiz Yaşam” Konusu Ele Alındı
Haberin Tarihi: 26.11.2022 10:41:49 - Okunma Sayısı:1476 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Akademik Köşe” programının bu haftaki konusu “Şiddetsiz Yaşam” oldu.

“Akademik Köşe”de Bu Hafta “Şiddetsiz Yaşam” Konusu Ele Alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Akademik Köşe” programının bu haftaki konusu “Şiddetsiz Yaşam” oldu. Bilim TV YouTube kanalında Murat Kasap moderatörlüğünde yayınlanan programda Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Demirbilek, Üniversitemiz ve Medya İletişim Akademisi işbirliğiyle yürütülen “Kadın İnanç Aktörleriyle İletişim Kurmak, Kadın Haklarını Geliştirmek, Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddeti Önlemek” (iENGAGE) projesini anlattı.

Şiddetin sadece fiziksel şiddet olmadığını belirten Demirbilek, internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte dijital ve sosyal medya mecralarında da şiddete tanık olduklarını belirtti. Kadınların yüzde 85’inin dijital mecralarda şiddete maruz kaldığını ifade eden Prof. Dr. Demirbilek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu konuda topluma karşı sorumluluk bilinciyle kadına yönelik şiddeti önlemeyi konu edinen bu projeyi yazmayı hedefledim. Hedef kitle olarak da İlahiyat Fakültesi, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve diyanete bağlı kurumlarda çalışan kadınları belirledik. İnancımız, gelenek ve göreneklerimiz ve toplumdaki alışkanlıklar gereği insanlarımız kadın inanç aktörlerine her zaman saygı gösterdiler, itibar ettiler ve onları daha güvenilir buldular. Dolayısıyla kadın inanç aktörlerini bu konuda güçlendirirsek, farkındalıklarını arttırırsak, kadına şiddetin önlenmesi konusunda, kadın haklarının ne olduğu konusunda onların verecekleri bilgilendirmelere daha çok itibar edilecektir.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap