“ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ” VE “TURUNCU BAYRAK” SDÜ’YE TESLİM EDİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ” VE “TURUNCU BAYRAK” SDÜ’YE TESLİM EDİLDİ
Haberin Tarihi: 2.12.2022 10:03:11 - Okunma Sayısı:634 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, engelliler için tüm mekânlarının erişilebilir olduğunu Turuncu Bayrak Ödülü'nü kazanarak tescilledi.

“ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ” VE “TURUNCU BAYRAK” SDÜ’YE TESLİM EDİLDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, engelliler için tüm mekânlarının erişilebilir olduğunu Turuncu Bayrak Ödülü'nü kazanarak tescilledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”nde SDÜ Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, “2022 Mekanda Erişebilirlik Ödülü”ne layık görüldüğü Turuncu Bayrağın da sahibi oldu.

Turuncu Bayrağı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ile Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin teslim aldı. 

SDÜ adına da “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2022” sertifikasını, Toplumsal Katkı ve Paydaşlar Koordinatörü Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt ile Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hulusi Alp'e verildi.

Ayrıca “2023 Yılı Mekanda Erişebilirlik Ödülü” için aday olan SDÜ Mimarlık Fakültesinin belgesi Dekan Prof. Dr. Ali Türk’e, İlahiyat Fakültesinin belgesi Dekan Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemir’e, Mühendislik Fakültesinin belgesi de Dekan Prof. Dr. Gültekin Özdemir’e teslim edildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap