SDÜ Hastanesi İlk Organ Naklini Gerçekleştirdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Hastanesi İlk Organ Naklini Gerçekleştirdi
Haberin Tarihi: 4.8.2015 15:50:00 - Okunma Sayısı:2280 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta ve çevresinin ilk Organ Nakil Merkezini kurarak 31 Temmuz Cuma günü ilk böbrek naklini gerçekleştirdi.

SDÜ Hastanesi İlk Organ Naklini Gerçekleştirdi

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Isparta ve çevresinin ilk Organ Nakil Merkezini kurarak 31 Temmuz Cuma günü ilk böbrek naklini gerçekleştirdi.

            İki yıl süren özverili hazırlık aşamasının ardından Organ Nakil Merkezine kavuşan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, ilk naklini 13 yıldır böbrek nakli bekleyen 45 yaşındaki Ayhan Çapçı adlı hastaya yaptı.  Yaklaşık üç saat süren başarılı bir operasyonun sonrasında yeni böbreğine kavuşan Çapçı, merkezin sağlığına kavuşturduğu ilk hastası oldu.

            Hastanenin fiziki gelişmelerinden bahseden Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, son yıllarda gerçekleştirilen başarılı operasyonlara değindi. Araştırma ve Uygulama Hastanesini ilklerin hastanesi olarak adlandırdığını söyleyen Yıldırım, “bölgemizdeki ilk Medikal Onkoloji, PET Tomografi ve Radyoterapi Merkezi’nin ardından şimdi de ilk Organ Nakil Merkezinin ilk operasyonunu gerçekleştirmesinden dolayı gururluyuz.” dedi.                                                                   

            Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, hayalini kurdukları Organ Nakil Merkezini açarak başarılı geçen ilk operasyona imza atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Kurulacak merkez için kaynak ve deneyimli cerrahlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Bülbül, yıllar süren çalışmaların ardından iyi bir ekibe ve çalışma ortamına kavuştuklarını söyledi.

            Yapılan ilk böbrek naklinin de üçüncü gününde olduklarını söyleyen Bülbül, “Hastamıza ömür boyu hizmet verecek bir böbreğin naklini gerçekleştirdik. Hasta Ayhan Çapçı’nın böbrekleri artık normal bir şekilde çalışıyor.  Fakat bölgemizde 500 civarında potansiyel hasta var. Bir hastayı diyalizden kurtarmak hem kendi sağlığı hem de ülke ekonomisi için çok önemli. Biz bu iş için yerimizi aldık. “ dedi.

            Sonraki hedeflerinin karaciğer nakli olduğuna değinen Bülbül, hayırseverlere seslenerek bu konuda kendilerinden destek ve ilgi beklediklerini söyledi.

            Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, gelişerek büyümenin yalnızca bina yapmakla ve artan öğrenci sayısıyla mümkün olmadığını ifade ederek asıl gelişmenin bilimsel çalışmalarla ülkeye faydalı işler gerçekleştirerek yapılabileceğini ve bu yolda başarılı adımlar attıklarını söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap