Eğirdir Gölünde Yasağa Rağmen Uyarılara Uymuyorlar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Gölünde Yasağa Rağmen Uyarılara Uymuyorlar
Haberin Tarihi: 7.1.2023 14:29:19 - Okunma Sayısı:628 defa okundu.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri ve Eğirdir ilçe Jandarma Bot Komutanlığı'nın 6 Ocak 2023 tarihinde Barla mevki göl şeridinde ortaklaşa gerçekleştirmiş oldukları operasyonda sahipsiz kerevit sepeti yakalandı.

Eğirdir Gölünde Yasağa Rağmen Uyarılara Uymuyorlar

Tüm iç sularda 1 Kasım itibariyle kerevit av yasağı başlaması sebebiyle, kaçak avcılıkla mücadele çerçevesinde yapılan denetimler devam ediyor. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri ve Eğirdir ilçe Jandarma Bot Komutanlığı'nın 6 Ocak 2023 tarihinde Barla mevki göl şeridinde ortaklaşa gerçekleştirmiş oldukları operasyonda sahipsiz kerevit sepeti yakalandı.

Eğirdir İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi ve İlçe Jandarma Bot Komutanlığı’nın bir ihbar üzerine, 6 Ocak 2023 Cuma günü, Eğirdir Gölü Barla mevkiinde ortaklaşa gerçekleştirmiş oldukları operasyon sonucu, kaçak avcılıkla kullanılan kerevit sepetleri ele geçirildi. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun ilgili maddesine istinaden söz konusu sepetlere el konularak, içinden çıkan canlı kerevitler Eğirdir gölüne iade edildi.

Eğirdir İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekibi: “Barla Balıkçı barınağı kıyı şeridine yakın bir mesafedeyiz. Su içerisinde sahipsiz olarak tespit ettiğimiz kerevit pinterini komutanlarımız ve mesai arkadaşlarımız teknemize almakta. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince işlemlerimiz yapılmaktadır. Defalarca uyarmamıza rağmen, özellikle kooperatif başkanlarını bölgenize hakim olun, kaçak avcılığa müsaade etmeyin dememize rağmen hala daha kaçak avcılık devam ediyor. Yasağın başlaması iki ay oldu ama hala daha inatla, ısrar ediliyor. Bundan sonra ki günlerde de kaçak avcılıkla mücadelemiz devam edecektir” dediler.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap