ISVAK; “Onurlu Madalya”yı Kazanma Mücadelemize Katkı Vermeye Hazır…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK; “Onurlu Madalya”yı Kazanma Mücadelemize Katkı Vermeye Hazır…
Haberin Tarihi: 24.1.2023 16:12:23 - Okunma Sayısı:612 defa okundu.

ISVAK başkanı Ahmet ŞAHLAN: "“BEYAZ ŞERİTLİ İSTİKLAL MADALYASI”nın Bölgemize verilmesi için yapılacak tüm çalışmalara ISVAK olarak, her türlü desteği büyük bir gayretle vereceğimizi ifade ediyorum" dedi.

ISVAK; “ONURLU MADALYA”YI KAZANMA

MÜCADELEMİZE KATKI VERMEYE HAZIR…

                        

           ISVAK’ta düzenlenen ve EĞİRDİR DERNEĞİ’nin organize ettiği; “Recep BOZKURT’la SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ”nde ISVAK başkanı Ahmet ŞAHLAN, aynen şöyle diyordu: “…Milli Mücadelede Eğirdir’in “GÖL YOLU” ile Batı Cephesine “LOJİSTİK KATKISI”, İlimizin / Bölgemizin topyekûn önemli bir başarısıdır. Bunun karşılığında hak edilen “BEYAZ ŞERİTLİ İSTİKLAL MADALYASI”nın Bölgemize verilmesi için yapılacak tüm çalışmalara ISVAK olarak, her türlü desteği büyük bir gayretle vereceğimizi ifade ediyorum…

          Bilim Kurulumuzdaki değerli Bilim insanlarımız ve Akademisyenlerimizle, başta TTK (=Türk Tarih Kurumu) Başkanlarından Prof. Dr. Refik TURAN desteğinde, bu “ONURLU MADALYA”yı kazanma mücadelemize katkı vermeye hazırız…”

                                                       ***

         Etkinliğin şeref konuklarından biriydi yazar Tolga AYDOĞAN. Ve Türkiye çapında da tanınmış Atatürkçü bir entelektüeldi. Son İstasyon – EĞİRDİR GAR ve “ATATÜRK’ÜN İZİNDEKİLER” isimli kitaplarının Tarih Danışmanı ise, Recep BOZKURT idi. Etkinlikteki konuşmasında bakın neler diyordu: “…Sayın Recep BOZKURT, Eğirdir Yerel Tarihi konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Bu bağlamda hazırlamış olduğum SON İSTASYON ve ATATÜRK’ÜN İZİNDEKİLER adlı kitaplarım için, kendisi bilgi ve belge desteğinde bulunmuştur. Recep BOZKURT, genç araştırmacılar için önemli bir referans görevi görmektedir. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum…”   

                            Zeki TARHAN – ANKARA

                                  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap