Yaşamını Yitirenlerin Sayısı Artıyor 18 BİN 991 OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yaşamını Yitirenlerin Sayısı Artıyor 18 BİN 991 OLDU
Haberin Tarihi: 10.2.2023 15:33:04 - Okunma Sayısı:410 defa okundu.

Tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilde yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini, 75 bin 523 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Yaşamını Yitirenlerin Sayısı Artıyor

18 BİN 991 OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti. Tarihimizin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilde yaşamını yitirenlerin sayısının 18 bin 991'e yükseldiğini, 75 bin 523 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti. Bölgeden son durumu aktaran Erdoğan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e ulaştı. 75 bin 523 vatandaş kurtarıldı. Ayrıca bölgeden 76 binin üzerinde vatandaşımız talepleri üzerine başka illere gönderilmiştir" diye konuştu.

"TÜM ADIMLARI ATTIK"

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor. İster istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Sayıları 100 binlerce ifade edecek kişi çalışmalarda görev aldı. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Şu anda parlamentomuzda OHAL kararına kadar tüm adımları attık ve öyle zannediyorum ki 1 saat içerisinde parlamento kararını verecektir.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap