Ankara'daki Ispartalılar İftar Sofrasında Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ankara'daki Ispartalılar İftar Sofrasında Buluştu
Haberin Tarihi: 6.4.2023 13:48:29 - Okunma Sayısı:545 defa okundu.

Ankara’daki Isparta ve İlçelerine ait tüm vakıf ve dernekler tarafından birlikte her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İftar yemeği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

ANKARA'DAKİ ISPARTALILAR  İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

 

            ISVAK Başkanı Mustafa Kemal Battal, “Ankara’daki Ispartalı hemşerilerimizin ilgi ve katılımıyla geleneksel hale gelen iftar programı birlik ve beraberliğimizin sembolü ve dayanışmamızın göstergesidir. Tuttuğumuz oruçları aynı mekânda birlikte açarak birbirimize yakınlaşıyor, sevgi ve hoşgörü dolu anılar biriktiriyoruz” dedi.

 

            Ankara’daki Isparta ve İlçelerine ait tüm vakıf ve dernekler tarafından birlikte her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen İftar yemeği geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

            Tüm vakıf ve dernekler adına bir konuşma yapan ISVAK Başkanı Mustafa Kemal Battal, “Ankara’daki Ispartalı hemşerilerimizin ilgi ve katılımıyla geleneksel hale gelen iftar programı birlik ve beraberliğimizin sembolü ve dayanışmamızın göstergesidir. Tuttuğumuz oruçları aynı mekânda birlikte açarak birbirimize yakınlaşıyor, sevgi ve hoşgörü dolu anılar biriktiriyoruz. Birlikte olmamızın diğer amacı bu manevi atmosferde kardeşçe bir arada olmak ve birbirimize desteğimizi hissettirmektir.” dedi. ISVAK’dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

            “Ankara’da yaşayan Ispartalıların ve Ankara’da öğrenim gören Ispartalı üniversite öğrencilerimizin de bir araya geldiği bu organizasyonda dayanışma, hoşgörü ve birlik beraberlik duygularının hakim olduğu görülmüştür. Dikkat çeken bir husus da birbirini uzun süre görmeyen ya da hayat gailesi nedeniyle uzak kalan hemşerilerin karşılamalarında duygulu anların yaşanması; normal hayatta birbirleriyle simaen de olsa tanışıklığı olanların ise karşılaştıklarında hemşeri olduklarını anlamaları anındaki duygulu anların görülmeye değer olduğuna tanık olanların gözlerindeki tebessüm izlendiğinde, ISPARTALI olma gurunu bir kere daha ortaya konması bakımından bu organizasyona ayrı bir anlam yüklemiştir.

İftar programına Isparta Milletvekilleri Aylin Cesur ile Recep Özel katılırken, hemşehrilerle bol bol sohbet ettiler.  Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Süreyya Sadi Bilgiç ise Ankara dışında bulunmaları nedeniyle iftar yemeğine katılamazken, hemşerilerine selam ve sevgilerini ilettiler.”

 

Ankara’daki Isparta Vakıf ve Dernekleri

  1. Ispartalılar Eğitim, Kültür, Sağlık, Turizm, Yardımlaşma ve Dayanışman Vakfı (ISVAK)
  2. Şarkikaraağaç Kültür ve Kalkınma Vakfı
  3. Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı
  4. Sütçüler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Vakfı
  5. Isparta İli Kalkındırma Derneği
  6. Yalvaçlılar Derneği
  7. Eğirdir Turizm Kalkındırma ve Kültür Derneği
  8. Senirkentliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği
  9. Uluborlu Kültür Yardımlaşma Derneği
  10. Hamideli Kültür ve Dayanışma Derneği

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap