EKO-TURİZM MERAKLILARINA MÜJDE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKO-TURİZM MERAKLILARINA MÜJDE...
Haberin Tarihi: 18.8.2015 10:00:00 - Okunma Sayısı:1241 defa okundu.

Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kalkınma Bakanlığı'nın katkılarıyla hazırlanan "Isparta İlçelerinde Yenilikçi Teknolojiler Aracılığı ile Eko Turizmin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Isparta ve ilçelerini tanıtan "Rotam Isparta" isimli kitapçık basılarak meraklıların beğenisine sunuldu.

EKO-TURİZM MERAKLILARINA MÜJDE…

 

            Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kalkınma Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan “Isparta İlçelerinde Yenilikçi Teknolojiler Aracılığı ile Eko Turizmin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Isparta ve ilçelerini tanıtan “Rotam Isparta” isimli kitapçık basılarak meraklıların beğenisine sunuldu.

                       

            PROJE HAKKINDA…

            Proje ile ilgili olarak http://www.rotamisparta.com tarafından yapılan açıklamada  “Rotam Isparta Web Portal Sitesi, Coğrafi Bilgi Yönetim Sistemi, Mobil Uygulaması, Parkur Tanıtım Belgesel Filmleri, 360 Panoramik Sanal Tur Çekimleri, Turizm Rehber Kitapçığı, Gezi Rehber Haritaları Server ve Microsoft Sunucu Yazılım Lisansları ve Tercüme Hizmetiyle birlikte Özel Yazılım geliştirme hizmetlerinden oluşmaktadır.

            Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında TR61-14-TRZMK-0033 referans numaralı “Isparta İlçelerinde Yenilikçi Teknolojiler Aracılığı İle Eko-Turizmin Geliştirilmesi” projesi, ülkemizde ve dünyada doğa turizmi severlere Isparta’nın potansiyelini sunmak üzere hazırlanmıştır.

            En geniş anlamıyla eko-turizm; yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkların ekonomik kalkınmasına destek olurken, sosyal ve kültürel bütünlüklerini koruyup gözeten bir yaklaşımdır.

            Isparta İline bağlı Aksu, Eğirdir, Sütçüler ve Yenişarbademli İlçeleri merkezinde ve kırsalında yürüyüş, bisiklet, mağaracılık, foto safari, kaya tırmanışı, yayla turizmi, yamaç paraşütü, yüzme, yelkenli (laser) tekne eko-turizm aktivitelerine yönelik parkurların belirlenmesi, haritalandırılması, 360° panoramik görüntülerin alınması, bilgi ve iletişim teknolojileri ve fiziki altyapının hazırlanarak ilgililerin hizmetine sunulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkçe ve İngilizce dillerinde internet sitesi, ücretsiz mobil uygulama, tanıtım filmi, parkur rehber kitabı ve haritaları hazırlanmıştır.” İfadelerine   yer verildi.

            http://www.rotamisparta.com adresini ziyaret ederek görmek istediğiniz yerlerin 360° lik görüntülerini izleyebilir, ekoturizm parkurları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap