Kut-ül Amare Zaferi’nin 107. Yılı Eğirdir’de Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kut-ül Amare Zaferi’nin 107. Yılı Eğirdir’de Kutlandı
Haberin Tarihi: 5.5.2023 18:38:05 - Okunma Sayısı:616 defa okundu.

Kut-ül Amare Zaferi’nin 107. Yılı Eğirdir’de düzenlenen program ile kutlandı.

Kut-ül Amare Zaferi’nin 107. Yılı Eğirdir’de Kutlandı
 
Kut-ül Amare Zaferi’nin 107. Yılı Eğirdir’de düzenlenen program ile kutlandı. 
 
Kut-ül Amare Zaferinin 107.yılı kutlama programı 05.05.2023 tarihinde saat 10.30'da Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde okula ait konferans salonunda gerçekleşti. Programa Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan SAVRAN, İlçe Milli Müdürü Ahmet ARMUTOĞLU, Milli Eğitim Şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı. 
Kaymakam Adem ÇELİK ve beraberindekiler okul bahçesini gezerek incelemelerde bulundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Bekir GÜLER yaptı.
Dostlarımızı ve düşmanlarımızı öğrenmek, tanımak için milli ve manevi değerlerimizi tanımak için tarih öğrenmenin önemine değinerek bilge lider olarak bilinen, Bosna lideri Alia İzzetbegoviç’in “Savaş, ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir.” Sözünü hatırlattı.
 
Kut-ül amare savaşının, Çanakkale Savaşı’ndan sonra Osmanlı Devleti’nin 1. Dünya Savaşı içinde kazandığı ikinci büyük zaferi olduğunu ve Kut Savaşının, Osmanlı’nın kazandığı son zafer olduğunu hatırlatarak, “Kut-ül amare zaferinin 107. Yılı vesilesi ile başta bu zaferi kazanmamıza katkısı olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi; peşi sıra tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz; ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap