Ormanlık Alanlara Giriş Yasaklandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ormanlık Alanlara Giriş Yasaklandı
Haberin Tarihi: 6.7.2023 12:43:54 - Okunma Sayısı:544 defa okundu.

Ormanlık alanlara girişler 8 Temmuz 2023-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yasaklandı

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Yaz mevsiminin gelmesiyle İlimiz genelinde hava sıcaklıklarında görülen artışlar ve kuraklık ile birlikte yangın riskinin yükselmesi, ormanlık alanlarda insan ve araç hareketliliğinin artmasıyla kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirildiğinden;

6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 8 Temmuz 2023-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yasaklanması ve gerekli diğer tedbirlerin uygulanması kararı alındı.

Alınan karar şu şekilde:

Madde 1- Isparta İli sınırları dâhilinde olup karar ekindeki listede yer alan Orman Parkları ile Milli Park ve Tabiat Parkları haricindeki ormanlık alanlara; görevliler, arıcılar, çobanlar, Avbis sistemine kayıtlı olup izin verilen günlerde avcılar, ayrıca av turizmi kapsamında Milli Parklar Şube Müdürlüğünce izin verilen av organizasyonları haricinde girişler 08 Temmuz-30 Eylül 2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır.

Madde 2- Isparta İli sınırları dâhilinde ekli listede yer alan Orman Parkları, Milli Park ve Tabiat Parkları içerisindeki Piknik ve Mesire Alanları ile Günübirlik Kontrollü Alanlar haricindeki ormanlık alanlarda; 08 Temmuz-30 Eylül 2023 tarihleri arasında mangal yapmak, tüp kullanmak ve her türlü ateş yakmak yasaklanmıştır.

Madde 3 – 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 31. ve 32. Maddesi kapsamında olanlar başta olmak üzere, orman içi ve orman bitişiği köyler/mahalleler ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahallelerde anız, bağ-bahçe, meyvelik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır.

Madde 4 – Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

Madde 5 – Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (Akdeniz Elektrik ve TEİAŞ) enerji hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Madde 6 – Tüm belediyeler orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap