BAHREYNLİ GAZETECİLERİ TÜRKİYE'DE AĞIRLIYORUZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAHREYNLİ GAZETECİLERİ TÜRKİYE'DE AĞIRLIYORUZ
Haberin Tarihi: 25.8.2015 18:09:00 - Okunma Sayısı:1261 defa okundu.

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğinde 24-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında "Bahreyn Gazeteci Heyeti" programı düzenleniyor.

BAHREYNLİ GAZETECİLERİ TÜRKİYE’DE AĞIRLIYORUZ

 

            T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğinde 24-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında “Bahreyn Gazeteci Heyeti” programı düzenleniyor. Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan tarafından da kabul edilecek Bahreynli gazeteciler bir hafta boyunca Ankara, İstanbul ve Gaziantep’te çeşitli temaslarda bulunacak

            Program kapsamında ilk olarak Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünü ziyaret eden 8 kişilik gazeteci heyeti, Genel Müdür Dr. Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Bahreyn ve Türkiye arasında basın alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla programın düzenlendiğini belirten Haşimi, ikili temasların bu noktada önemli olduğunu, BYEGM olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

            Bahreyn Gazeteci Heyeti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün yanı sıra Ankara’da Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Diyanet İşleri Başkanlığı ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfını (SETA) ziyaret edecek. Milletvekilleri Prof. Dr. Emrullah İşler ile Prof. Dr. Yasin Aktay ile de bir araya gelecek heyet, Ankara ziyaretlerinin adından İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda temaslarda bulunacak. Programın Gaziantep ayağında ise Bahreynli gazeteciler, Nizip Konteynır kentini ziyaret edecek.

            Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Libya’dan gazeteciler Türkiye’de ağırlanmıştı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap