SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezi Açıldı
Haberin Tarihi: 23.8.2023 11:56:55 - Okunma Sayısı:870 defa okundu.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Kızılay Bölge Kan Merkezi ile “Kan ve Kan Bileşenleri Temini” protokolünü imzaladı.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

KAN TRANSFÜZYON MERKEZİ AÇILDI

Kurulduğu günden bu yana şehrine ve bölgesine nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Kızılay Bölge Kan Merkezi ile “Kan ve Kan Bileşenleri Temini” protokolünü imzaladı.

Ülke çapında öncü bir rol üstlenerek “Süleyman Demirel Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi” adıyla düzenlenen daimi ruhsatının Mayıs ayında alınmasının ardından Diş Hekimliği Fakültesi Kan Transfüzyon Merkezi ruhsatının da sahibi oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kan Transfüzyon Merkezinin açıldığını belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Maden, “2019 yılında Kalkınma Bakanlığının desteği ve Prof. Dr. Timuçin Baykul’un özverili çalışmaları ile Türkiye’nin ilk Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin inşasına başladık. Üç tam teşekküllü ameliyathane, 2 sedasyon ünitesi ve 27 yataklı servise sahip Hastanemiz, 2020 yılının Mart ayında faaliyetlerine başladı. 2020 yılında hizmete giren fakat Pandemi şartları nedeniyle 2022 yılının ekim ayında resmi açılışı yapılan Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile birlikte Fakültemizin ağız ve diş sağlığı merkezi ruhsatı “Üniversite Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi” şeklinde revize edilmişti. Hastane ruhsatının tamamlanması ile özellikle cerrahi işlemler sonrasında kan ihtiyacı olabilecek hastalarımız için kan transfüzyon merkezini kurduk ve Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Kızılay Bölge Kan Merkezi ile Kan ve Kan Bileşenlerinin temini konusunda protokolümüzü imzaladık. Hastalarımıza acil kan transfüzyonu gerekmesi durumunda ihtiyacı karşılamak üzere kurulan merkezimiz bölgemize ve kurumumuza hayırlı olsun.” dedi.

  • SDÜ Basın

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap