CHP Eğirdir İlçe Kongresi Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Eğirdir İlçe Kongresi Yapıldı
Haberin Tarihi: 26.8.2023 18:52:41 - Okunma Sayısı:1728 defa okundu.

Mevcut Başkan Mehmet Murat Yılmaz Güven Tazeledi.

CHP EĞİRDİR İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Eğirdir İlçe Kongresi 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü Belediye Toplantı Salonu (Vergi Dairesi Üstü) - EĞİRDİR adresinde yapıldı. Saat 13.00'de başlayan kongrede tek liste ile yapılan seçim sonucunda İlçe Başkanlığına Mehmet Murat Yılmaz yeniden seçilirken yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu:

Tevhide Esra Dinç, Ümmü Aydın, Necati Savaş, Süleyman İnce, Cafer Can Tamgül, Şuayip Yavuz, Salih Şavklıyıldız, Hamdi Özdamar, Özer İnce, Ahmet Alpay Eken.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığını üstlenen Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Merkez İlçe Kongresinden önceki son kongremizi Eğirdir ilçemizde gerçekleştiriyoruz. İl Başkanlığı dönemimizde de, Milletvekilliği dönemimizde de Eğirdir ilçemize, Eğirdir Gölüne sahip çıkmak için çalıştık.  Sağ olsun Eğirdir halkı da 2023 seçimlerinde bizlere ve partimize sahip çıktı. Eğirdir İlçe Başkanımıza, Yönetimine, Partimizin her kademesinde görev alan tüm dostlarımıza ve Millet İttifakı bileşenlerine; bu 4 senelik zorlu süreç de yanımızda oldukları için teşekkürü bir borç bilirim.

Maalesef Türkiye’de istediğimiz sonucu elde edemedik. Ama Isparta ölçeğinden baktığımız da; oyumuz Isparta’da; Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu %44 artmıştır. Bunun için büyük bir mücadele verdik. Isparta’da tarihi bir sorumluluğumuz var. Şimdi de önümüzde önemli bir yerel seçim var. Isparta’da elde ettiğimiz bu başarıyı daha da ileriye taşımaya çalışacağız. Şimdi ki hedefimiz Merkez Belediyesinden başlayarak İlçelerimizde yerel iktidarı almaktır. Bunu da hep beraber başaracağımızdan zerre şüphemiz yok.

Divan Başkanlığı’na bizleri uygun gören delegelerimize ve siz değerli üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum. 4 yıl gibi uzun bir süre yönetimde kalarak; görev yapan İlçe Başkanımıza, Kadın ve Gençlik Kollarımıza, değerli üyelerimize tek tek teşekkür ederim. Biz her düştüğün de yerden bir parça daha toprak alıp ayağa kalkmasını bilenleriz. Bu zamana kadar bunu her zaman başardık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile bitirmek istiyorum. “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim” Biz de umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Önce Isparta’da sonra tüm Türkiye’de başarılı olacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Yeniden CHP Eğirdir İlçe Başkanlığına  seçilen M. Murat Yılmaz da Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim İki Büyük Eserim Var; Biri Türkiye Cumhuriyeti Diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir" sözleriyle başladığı konuşmasında; "Kongremiz ülkemiz açısından çok önemli ve tarihsel bir dönemde toplanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi köklerini Anadolu topraklarının kadim kültüründen gücünü Kuvay-i Milliye’den ve Müdafa-i Hukuk’tan alan milli mücadele zamanında kurulmuş ulu bir çınardır.

Anadolu uygarlığın beşiğidir bu kültürün birikimi de birleşimi de Cumhuriyet Halk Partisidir.

 Bu topraklar bütün zamanlarda hoşgörünün ,barışın ,kardeşliğin olduğu kadar zulme, zorbalığa ve haksızlığa karşı mücadelenin de coğrafyası olmuştur.

 Bu kongre ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKÜN eserinin ve emanetinin kongresidir.

 Bu kongre Mustafa Kemal’den aldığımız devrimci mücadele ruhu taşıyan Nazım Hikmet’in, Hasan Tahsin’in , Sütçü İmam’ın, Gördesli Makbule’nin, Kara Fatma’nın,Uğur Mumcu’nun ,Bahriye Üçok’un  tam bağımsız Türkiye diyenlerin kongresidir.

 Bu kongre cumhuriyet kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacak Cumhuriyet Halk Partisinin kongresidir.

 Gelin bir olalım zoru kolay kılalım, insanların insanca yaşayacağı baskı ve saltanatın  son bulacağı bir ülke inşa etmek için hep birlikte el ele vererek Eğirdir’den başlayalım." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap