"30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI" Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, "30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI" Mesajı
Haberin Tarihi: 30.8.2023 10:38:11 - Okunma Sayısı:403 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik'in "30 Ağustos Zafer Bayramı" Mesajı

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik'in

 "30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI" Mesajı

"Aziz Türk Milletinin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur.

101’inci yıldönümünü büyük bir gururla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlık, millet ve toprak bilinciyle temayüz eden mücadele ruhunun en ihtişamlı göstergesidir. Bu zafer, en ağır ve yokluk şartlarında dahi Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, ordumuzun, milletle kenetlenerek işgal birliklerine, düşmanlara karşı tarihte yeniden dirilişimizin, küllerimizden adeta yeniden doğuşumuzun ve hiçbir güç tarafından zincirlere vurulamayacağımızın destansı belgesidir.

Bununla birlikte bu zafer, sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin doğmasına da zemin hazırlamıştır. Bugün, dünya milletleri ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığına devam eden Türkiye Cumhuriyeti, milletinin refahı, huzur ve mutluluğu için sürekli gelişmekte, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm Kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."

Adem ÇELİK                   

Eğirdir Kaymakamı

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap