Şanlı Zaferin 101’nci Yılını Büyük Bir Gururla Kutladık…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şanlı Zaferin 101’nci Yılını Büyük Bir Gururla Kutladık…
Haberin Tarihi: 30.8.2023 14:26:15 - Okunma Sayısı:546 defa okundu.

30 Ağustos Zaferi'nin 101’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de kutlandı.

ŞANLI ZAFERİN 101’NCİ YILINI

BÜYÜK BİR GURURLA KUTLADIK…

Mazisi kahramanlıklarla dolu olan Büyük Türk Milletinin tarihin altın sayfalarına nakşettiği 30 Ağustos Zaferi'nin 101’inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’nci yıl dönümü kutlamaları bugün saat 09.00’da Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün Kale önü meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması ile başladı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden bütün şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

TEBRİGAT TÖRENİ YAPILDI….

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 09.30’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etti.

BAYRAM KUTLAMASI KALE MEYDANINDA DEVAM ETTİ

Tebrigat törenin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramının 101’nci yıl kutlamaları saat 10.00’da kale meydanında düzenlenen programla devam etti.

Buradaki program Kaymakam Çelik’in askeri erkanın ve Eğirdir’lilerin bayramını kutlamaları ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler, halk oyunları gösterileri icra edildi.

TSK adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanlığından Üsteğmen Yunus Arslan yaptı.

Arda Hobanoğlu Zafer Türküsü, Eylül okumasının ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da bir konuşma yapan Eğirdir’li Tarih Öğretmeni Milli Hatip İbrahim Sarıdaş, Eğirdir kale önü meydanını adeta inletti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tören geçiti ile sona erdi.

- EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap