Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali Düzenlendi
Haberin Tarihi: 4.9.2023 11:15:12 - Okunma Sayısı:456 defa okundu.

"Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali" 1-3 Eylül tarihlerinde Eğirdir Kale Meydanı'nda gerçekleştirildi.

EĞİRDİR 2. ELMA HASAT FESTİVALİ DÜZENLENDİ

"Eğirdir 2. Elma Hasat Festivali" 1-3 Eylül tarihlerinde Eğirdir Kale Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi organizesi ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival, Babasultan kavşağından başlayıp Kale Meydanında sona eren kortej yürüyüşü ile başladı.

Kale Meydanında düzenlenen festival programına; Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Osman Zabun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Enver Merallı, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin il ve ilçe protokolü ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Isparta Valisi Aydın Baruş ve protokol kurulan stantları gezerek bilgiler aldılar. Akşam saatlerinde az da olsa yağan yağmur Eğirdir Elma Hasat Festivali konserlerinin iptal olmasına engel olmadı.

Oğuzlar Mehteran Takımı, Eğirdir Akademi Sanat Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ve Şarkikaraağaç Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni ile izlenirken Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı verdiği konser ve performansıyla Eğirdir’lileri büyüledi.  Türk Sanat Müziğinin ünlü ismi Umut Akyürek’te bir birinden güzel parçaları seslendirerek alkış aldı. Ankara Halk Oyunları Gösterileri, Van Yöresi Halk Dansları, 7 Bölgeden Halk Dansları Gösterisi, Bayrak Gösterisi ve Havai Fişek gösterileri ile gece muhteşem bir şekilde tamamlandı.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök gece sonunda sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

- Eğirdir Belediye Basın Bürosu

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap