Milletvekili Zabun: "Eğirdir Gölü Havzasında Yetişen Elmanın Aroması Bir Başka..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Zabun: "Eğirdir Gölü Havzasında Yetişen Elmanın Aroması Bir Başka..."
Haberin Tarihi: 4.9.2023 12:16:55 - Okunma Sayısı:474 defa okundu.

Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, üreticilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Milletvekili Zabun: "EĞİRDİR GÖLÜ HAVZASINDA YETİŞEN ELMANIN AROMASI BİR BAŞKA..."

Eğirdir'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Eğirdir Elma Hasat Festivali"ne katılan Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Eğirdir elmasından övgüyle bahsederek üreticilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Zabun "Elma Hasat Festivalinin çok güzel bir şekilde hayırlara vesile olmasını, bereketli bir elma hasatına vesile olmasını temenni ediyorum. Artık elmalarımızı hasat edeceğiz, Allah afetinden de saklasın inşallah. Elmalarımızı ya pazara çıkaralım, ya da soğuk hava depolarımıza elmalarımızı kazasız belasız yerleştirmeyi Allah nasip etsin diyorum. Gerçekten de elmamız, bizim elmamız, Eğirdir Gölü Havzasındaki elmamız aroması ülkemizin başka yörelerinde bulunmayan bir aromaya sahip. Isparta dışından kime ikram ettiysek, bu aromayı başka bir yerde bulamadıklarını da ifade ediyorlar. En son Veli Başkan hatırlar zannediyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız da Isparta’ya geldiğinde özellikle Veli Başkana; ‘Benim Elma Nerede Başkan’ demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Eğirdir Elmasını afiyetle beğeniyle yiyor." dedi.   Milletvekili Zabun, Türkiye'de üretilen elmanın yüzde 27'sinin Isparta'da yetiştiğini belirterek "Türkiye’nin yüzde 27 elma üretimini yapan bir ilimiz Isparta. Ve bunun da Eğirdir Gölü havzasındaki çiftçilerimiz gerçekleştiriyor." diye konuştu.

       Elmanın sağlıklı bir şekilde üretilmesinde Eğirdir Gölü'nün önemini vurgulayan Zabun "Elma Isparta için önemli ama elmanın sağlıklı bir şekilde üretilmesi için belki en önemli olan bu güzel gölümüz. Gölümüzle ilgili son yıllarda iklim değişikliğinden kaynaklanan bir problemi yaşıyoruz. Su çekildi, ciddi anlamda çekildi, inşallah önümüzdeki sezonlarda da güzel yağışlarla, afetsiz yağışlarla inşallah bu gölümüz de dolacak. Bunları temenni ederken bir taraftan da gölümüzün suyunu daha az kullanarak, daha verimli kullanarak nasıl muhafaza ederiz, yeni kaynakları nasıl gölümüze ilave edebiliriz bunun hep beraber mücadelesini veriyoruz. Milletvekili arkadaşımızla, il başkanımızla, valimizle bütün imkanları zorlayarak mücadeleyi hep beraber veriyoruz, bundan hiç kuşkunuz olmasın." ifadelerini kullandı.

       Zabun, konuşmasında Eğirdir'e yapılan yatırımlara da değinerek "İki mahallemizi doğalgazla buluşturduk, bu yıl Yazla mahallemizi de doğalgazla buluşturmak suretiyle önemli bir adım atmış olacağız. BOTAŞ genel Müdürlüğümüzle görüştük önümüzdeki yıl Atabey güzergahından Eğirdir’i boru hattı ile gaza kavuşturacağız. Eğirdir’in tüm mahallelerini önümüzdeki yıl doğalgaza kavuşturacağız." dedi.

Konuşmasının sonunda festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Eğirdir Belediye Başkanımız bu tür organizasyonları sık sık Eğirdir’li hemşehrilerimizin beğenisine sunuyor, bir taraftan işlerini yürütüyor Eğirdir’e hizmet etmenin gayreti içerisinde. Bir taraftan da bu kültürel etkinliklerle hem üretime katkı sağlamaya farkındalık yaratmaya, hem de Eğirdir’li hemşehrilerimize güzel bir buluşma ve kardeşlik duygularını paylaşma imkanını da sunmuş oluyor, bundan dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

Tüm hemşehrilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum." diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap