SDÜ Hastanesinde İkinci Organ Nakli Başarıyla Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Hastanesinde İkinci Organ Nakli Başarıyla Yapıldı
Haberin Tarihi: 29.8.2015 09:20:00 - Okunma Sayısı:3101 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk böbrek naklinin ardından, ikinci bir nakil daha gerçekleştirildi.

SDÜ Hastanesinde İkinci Organ Nakli Başarıyla Yapıldı

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk böbrek naklinin ardından, ikinci bir nakil daha gerçekleştirildi. Organ Nakli Merkez Müdürü Profesör Doktor Mahmut Bülbül, SDÜ Hastanesinin son günlerde bilim ve tıp adına önemli başarılara imza attığını belirterek, ikinci böbrek naklini gerçekleştirdiklerini söyledi. 15 yıldır böbrek hastası, 7 yıldır diyaliz hastası olan Emine Aşkın’a (52) böbrek naklettiklerini ve ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Bülbül, “Hastamız bize özel bir diyaliz merkezinden geldi ve 7 yıldır böbrek nakli olmak için sırada beklemekteydi. Bir çay bardağı idrar çıkaramayan hastamız, şu an 2. gününde 1,5 litreye ulaştı" dedi.

‘Antalya’da özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen donörün organları ile hastanemiz haricinde biri böbrek diğeri karaciğer nakli olmak üzere toplam üç hastanın hayatının değiştiği, verici ailenin ise herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Bülbül, beyin ölümünün geri dönüşümsüz bir olay olduğunu ve böyle durumlarda daha çok bağış, daha güzel hayatlar demektir’ dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap