CHP 100 Yaşında!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP 100 Yaşında!
Haberin Tarihi: 9.9.2023 11:27:10 - Okunma Sayısı:1211 defa okundu.

CHP'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Eğirdir İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

CHP 100 YAŞINDA!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

 CHP'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Eğirdir İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. CHP İlçe Başkanı M. Murat Yılmaz ve partililerin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylendi. Tören sonrası gazetemize bir açıklama yapan Yılmaz, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri olan demokratik, bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partimiz 100 yaşında! Halkımızın umudu Cumhuriyet Halk Partimizin 100. yılını gururla kutluyoruz. Yine gururla 100. yaşını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partimizin yüz yıldır Türkiye’ye kazandırdıkları göğsümüzde taşıdığımız en onurlu madalyadır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılmaz bir neferi; bağımsızlık, özgürlük ve laik cumhuriyetin koruyucusu olarak mücadelemize devam etmekteki kararlılığımızı inançla hep birlikte sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın!

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurucumuz ve Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yol arkadaşlarını ve Genel Başkanlarımızdan üyelerimize kadar CHP’ye emek veren ve ebediyete intikal etmiş partililerimizi şükranla anıyor, Partimizin her kademesinde omuz omuza halkımızın huzuru, refahı, mutluluğu ve aydınlık yarınları için kararlılıkla mücadele eden partili büyüklerimi, kadınlarımızı gençlerimizi ve partimize gönül veren milletimizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap