UBMK-2023 başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,UBMK-2023 başladı
Haberin Tarihi: 13.9.2023 12:25:27 - Okunma Sayısı:403 defa okundu.

8'nci Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Kongresi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı

UBMK-2023 başladı

8'nci Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Kongresi 13-14-15 Eylül 2023 tarihlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenleniyor.

1990 yılından beri düzenli olarak yapılmakta olan UBMK uluslararası nitelikli konferans serisi, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları toplantılarında alınan bir kararla sekiz yıl önce başladı.

UBMK konferansları Akademik Bilişim Vakfı (ABV) ve Bilişim Mühendislikleri Bölüm Başkanları (BMBB) Kurulu tarafından düzenleniyor.

Konferans dizisinin 8’incisi olan UBMK-2023 bu yıl 13-14-15 Eylül 2023 günlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenleniyor.

 

KONFERANS HAKKINDA:

UBMK-2023 konferansına bu yıl Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İran, Kazakistan, Kırım, Rusya, Özbekistan, Tataristan ve Türkiye’den 200 dolayında bildiri sunulmuş ve bu bildiriler Türk ve yabancı 250 hakem tarafından değerlendirilmiştir. Bildiriler Bilişim alanının güncel araştırma konularıyla ilgilidir. Her bildiri en az iki hakem tarafından incelenmiş ve gerektiği durumlarda üçüncü bir hakemin görüşüne başvurulmuştur. Bu değerlendirmelerin sonucunda 113 bildirinin sözlü olarak sunulması uygun bulunmuştur. Kabul edilen ve sunulan bildiriler içerik ve kalite ölçünlerini sağlaması durumunda IEEE Xplore’da yayımlanacaktır. Konferans sırasında, Bilişim Mühendislikleri (Bilgisayar, Yazılım, Bilişim Sistemleri, Yapay Zeka ve Veri Bilimi) Bölüm Başkanları, Danışma Kurulu olarak görev almışlardır. Bildirilerin değerlendirilmesi Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılmıştır. Konferansın düzenlenmesi ise Yürütme Kurulunun önerileri doğrultusunda, Düzenleme Kurulu tarafından yapılmıştır.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Üç gün sürecek olan konferansta bilimsel bildirilerin yanı sıra davetli konuşmacılar uzman oldukları konularda sunum yapacaklar. Bu kapsamda aşağıdaki konularda sunumlar yapılacak:

- Afet yönetimi

- Bilgisayarlı Soru Yanıtlama Sistemleri

- Öbek zinciri Türkçenin mantığı

- Yapay Zeka ve Yapay Öğrenme Uygulamaları

ArGe merkezi olan bilişim firmalarının araştırma geliştirme çalışmaları sunulacak,

Ayrıca "Bilişim Teknolojileri ile Afet Yönetimi" ve "Burdur Kentinin Sorunları ve Çözümler" konulu iki panel düzenlenecek.

Konferansı izleyen Cumartesi günü Sagalassos, İnsuyu ve Burdur Müzesi ziyaret edilecek. Pazar günü Salda Gölü üzerinden Kibyra’ya gidilecek.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap