Isparta Valisi Aydın Baruş’un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Valisi Aydın Baruş’un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 18.9.2023 18:00:41 - Okunma Sayısı:471 defa okundu.

19 Eylül Gaziler Günü

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

Gazilik, bugüne kadar bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşamamızı sağlayan ve milletimizin şuurunda daima canlı kalan en temel değerlerdendir. Mukaddes değerler uğrunda canını ortaya koyma fedakârlığını ifade eden gaza bilinci bağımsız yaşamamızın ve milli birliğimizin daima teminatı olmuştur.

Aziz milletimiz, milli ve manevi değerlerimiz uğrunda kendi varlığını hiçe sayarak savaş meydanlarına atılan kahramanlarımıza gazi unvanını tevdi etmiş,Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar Anadolu ve Rumeli topraklarını bizlere ebedi vatan kılan devlet büyüklerimize gazilik payesini layık görerek onları yüceltmiştir. İstiklal Mücadelemizin dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazilik” unvanının verilmesi bunun en güzel örneklerinden birini teşkil etmiştir.

Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır.

Vatan ve hürriyet aşkı, millet ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutarak, düşmana ve milletimizin bütünlüğünü tehdit eden unsurlara karşı gözünü kırpmadan mücadele eden kahraman gazilerimiz her daim Türk Milletinin kalbinde müstesna bir yere sahip olacaktır. Vatanseverliklerini, cesaret ve metanetlerini örnek olarak benimsediğimiz kahraman gazilerimize olan saygı ve hürmetimiz bizim ülkemize ve milletimize karşı olan minnet borcumuzun gereğidir.

Hayatta olan gazilerimiz ile ebedi hayata irtihal eden gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarının bizlere emanet olduğunu unutmadan, onlara olan hak ettikleri kıymeti vermek hatırımızdan çıkarılmaması gereken bir husustur. Unutmayalım, bu gün bağımsız bir vatan toprakları üzerinde başımız dik olarak özgürce hayatımızı sürdürebiliyorsak bunu şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların yakınlarının fedakârlığına borçluyuz.

Bu gün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin istiklali, mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadele uğrunda hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Hayatta olan tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.

 Aydın BARUŞ

Isparta Valisi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap