Eğirdir Bisiklet Festivali Rüya Park'ta sona erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Bisiklet Festivali Rüya Park'ta sona erdi
Haberin Tarihi: 31.8.2015 17:17:00 - Okunma Sayısı:1582 defa okundu.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çeşitli illerden ilçeye gelen bisiklet tutkunlarını Eğirdir'in birer tanıtım elçisi olarak gördüğünü söyledi.

Eğirdir Bisiklet Festivali Rüya Park'ta sona erdi

 

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çeşitli illerden ilçeye gelen bisiklet tutkunlarını Eğirdir'in birer tanıtım elçisi olarak gördüğünü söyledi.

 

            Eğirdir Belediyesi ve ‘Kalbin İçin Pedalla Bisiklet Grubu’nun organizasyonlarıyla, Şahidin Aydemir’in girişimleriyle Türkiye’nin dört bir yanında ikamet eden bisiklet sevdalıları Eğirdir’de buluştu.  28-29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen Eğirdir Bisiklet Festivali Eğirdir Belediyesi'ne ait Rüya Park'ta son buldu. 

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Eğirdir bildiğiniz gibi coğrafya, tarih, açık hava fuarı şeklinde butik bir şehir. Bizim derdimiz Eğirdir'i bilmeyenlere Eğirdir'i tanıtmak. Bu tanıtım faaliyetleri kapsamında spor başta olmak üzere bir çok alanda tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Mükemmel bir oluşum oldu. İlkidir, belki eksiklerimiz vardır. Bunları acemiliğimize verin. Eksikliklerimizi hiç çekinmeden bize yazın. Eksiklerimizi bir dahaki yıllarda giderelim. Bu manzara bizleri gururlandırıldı.  Eğirdir'imizi memnun etti. Eğirdir, Allah'ın elinin boş kaldığı zamanda özene bezene imar edilmiş butik bir şehir. İçindekiler bu özelliği tam fark etmiyor. Sizlerden de buradan ayrıldıktan sonra Eğirdir'i eşe -dosta anlatmanızı tanıtmanızı istiyorum. Sizleri Eğirdir'in birer tanıtım elçisi olarak görüyorum. Gİttiğiniz yerlerde Eğirdir'i anlatın, eksiklerimizi bize, iyi yönlerini herkese söyleyin" dedi.

            Bisiklet Şenliği'nin son gününde bisikletliler kahvaltı programının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'na katıldılar. Belediye tarafından dağıtılan Ayyıldızlı Türk Bayrakları ile tören geçişine katılan bisikletliler, vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde bisikletlilere ödüller de verildi. Şenliğe katılanlar arasında en erken doğan ödülünü 82 yaşındaki Ömer Erdoğan, festivale katılan En genç ödülünü 11 yaşında Batuhan Yunus Taşkın ve en dinamik ödülünü Engelli Abdulkadir Özoğul aldı.

            3 gün süren festivalde bisikletliler, yaklaşık 150 km pedal çevirdiler, Eğirdir Yeşilada, Sütçüler Yazılı Kanyon ve Eğirdir Canada'da kamp kurup çadırlarında kaldılar. Eğirdir Belediyesi festival süresince bisikletlilere teknik destek sunarken Davraz Yaşam Hastanesi görevlendirdiği ambulansla festival boyunca sponsorluk desteği verdi. Ayrıca, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü de gerekli önlemleri alarak festivale destek oldu. Eğirdir'e gelen bisikletliler, doğa harikası bir yer olarak nitelendirdikleri Eğirdir'den mutlu bir şekilde ayrıldıklarını belirtirlerken, Eğirdir bisiklet festivalinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi halinde tekrar geleceklerini ifade ettiler.

            Rüya Park'ta festival kapanışı yemeği verilirken,  Kalbin için Pedalla bisiklet grubu adına Şahidin Aydemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür plaketi verdi. Başkan Şengöl, burada yaptığı konuşmada, "Şehrin tanıtımı adına her türlü organizasyonu yapıyoruz. Geçen yıl bize Kalbin İçin Pedalla ve Bisikletliler Derneği yöneticileri ile Çetin Hocam Mahmut Bey'le birlikte görüştürler. Şahidin Bey'i de gönüllü olarak aldık. Nurtay Yarbay'ım da bize destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Isparta'dan gelip Sağlık Sponsoru olarak bize destek olan Davraz Yaşam Hastanesi yetkilileri de teşekkür ediyorum" dedi. Kalbin için Pedalla adına Şahidin Aydemir, Yarbay Nurtay Yatman'a ve Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu adına Süleyman Ateş'e teşekkür plaketi verdi. Yemek programı sonrası bisikletliler hatıra fotoğrafları çekildikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap