Dayanışma

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dayanışma
Haberin Tarihi: 1.9.2015 15:00:00 - Okunma Sayısı:1528 defa okundu.

Dayanışma

            Türk İslam tarihine bakıldığı vakit Dayanışma faktörünün oldukça fazla örneklerine rastlanmaktadır.

            Özellikle bireylerin milletlerin dayanışma özellikleri dini gün ve bayramlarda milli hassasiyet noktalarında ve doğal afet zamanlarında daha fazla ön plana çıkmaktadır.

            Bu insanlık aleminin yaradılış felsefesinde bulunmaktadır bilinçaltı olgusunun sebep sonuç olgusu ile ortaya çıkmasıdır.

            Her bölgesi cennet olan güzel ülkemiz maalesef zaman zaman doğal afetler ile karşı karşıya kalmaktadır. Mücadele, hayat ile hayatta kalma mücadelesidir.

            Cenab-ı Allah hiç kimseye doğal afette hayatta kalma mücadelesi ile karşı karşıya bırakmasın, ölüm haktır lakin ölümün bile hayırlı olanını ihsan etsin.

            Doğal afetlerde her şey felç olur, insanlar zor durumda kalır bazen de elin kolun bağlı dua etmekten başka çaren kalmaz ama dayanışma özelliği insanlığımızın bir gereği olarak ortaya çıkar, elimden ne gelir ne yapabilirim diye çaba sarf edersin. Bu çok güzel bir olgudur; dayanışma ve yardımseverlik...

            Çaresizlik esnasında bir başkası adına telaş etmek ve onun için dua etmek bile dayanışmadır.

            İnsanlığımızın fıtratı olan böyle günlerdeki dayanışmamız takdire şayandır ama böyle durumlar keşke olmasa insanlar ölmese yaşasalar ...

            Geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz Bölgemizin Serhat İli Artvin’imizde doğal felaket yaşandı ve bütün dünya Türk Milletinin dayanışmasını gördü, Ülkemin her noktasından yardım eli uzandı.

            Ne mutlu ki böyle bir kültüre mensubuz özümüzü kaybetmemişiz.

            Doğal afette hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, Ailelerine sabır diliyorum. Artvin’imiz, Cennet ilimiz memleketimdeki herkese dua ile selamlarımı yolluyorum. Allah yardımcıları olsun. Cenab-ı Allah Milletimizi bu tür felaketlerden korusun.

            Artvin Hopa ve Arhavi’mize Eğirdir ilçemizden de yardım eli uzanmıştır. Bir Artvinli olarak huzurunuzda Eğirdir Kaymakamımıza ve Eğirdir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum sağolsunlar, varolsunlar.

            Cenab-ı Allah Türk Milletini korusun ve yüceltsin (Amin).

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap