Diyanet - Sen Filistine Destek Açıklaması

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Diyanet - Sen Filistine Destek Açıklaması
Haberin Tarihi: 10.10.2023 10:11:54 - Okunma Sayısı:322 defa okundu.

Filistin Halkının İşgale Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur

Diyanet - Sen Filistine Destek Açıklaması

Filistin Halkının İşgale Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur

 

Diyanet Sen Isparta Şube Başkanı Mevlüt TOSUN, Filistinlilerin yıllardır İsrail ablukası nedeniyle topraklarında esir olarak hayat mücadelesi verdiklerini söyledi.

Uzun yıllardır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinlilerin, zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarını belirten Tosun, "Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren İsrail'in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin'de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün tüm Türkiye'de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz." Dedi.

İsrail'in uzun yıllardır çocuk, genç, yaşlı ayrımı yapmadan Filistinli Müslümanları katlettiğini ve yurtlarından zorla çıkardığını belirterek, mazlum sivillerin bu duruma "dur" demek için ayağa kalktığını belirtti. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için Filistin'e destek verilmesi çağrısında bulunan Tosun, şöyle konuştu:

"Bugün dua vaktidir. Hepimiz, çoluk çocuk, genç, ihtiyar dua etmeliyiz. Çünkü Filistinli kardeşlerimiz, ülkemiz için çok dua etti. Biz de Müslümanlara dua edeceğiz.

Filistin Halkının İşgale Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur. İşgal Rejiminin Saldırılarını Kınıyoruz! Diyanet-Sen ailesi olarak, kardeş Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini destekliyor, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap