HALÂ MI REVİZEYE YANAŞMIYORSUNUZ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HALÂ MI REVİZEYE YANAŞMIYORSUNUZ?
Haberin Tarihi: 10.10.2023 10:17:28 - Okunma Sayısı:894 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

     TARHAN DİYOR Kİ!!!

   HALÂ MI REVİZEYE YANAŞMIYORSUNUZ?

                    Zeki TARHAN – ANKARA

      

                Eğirdir gölü ile ilgili olarak, son 100 yıl içerisindeki verilerin, DSİ tarafından saptanan yıllara göre  kıyı su seviyeleri olduğu ve en yüksek KIYI ÇİZGİSİ değerinin 1971 yılındaki kayıtlara göre (919.1) olduğu söylenebilir.

                                                              ***

                     KIYI KENAR ÇİZGİSİ kavramında; Bataklık, Plaj, Sahil, Gölden etkileşim gibi alanlar içine alacak şekilde dikkate alınırsa, daha yüksek rakamlarda olması beklenebilir. Artık, tam da alanda gözlem yapmak zamanı… Çökel özellikleri / Organizma kalıntıları / Eski ve yeni Yükseklik Haritaları / Görüntüler / Tarihi Eserler / Bitkiler / Batık Şehirler / ve bezeri…

                                                             ***

                 Getirisi yaklaşık belli, gideri belli bir EĞİRDİR GÖLÜ’ nün 919.3 ‘ den daha yüksek seviyelere çıkması; Deprem, su gider yollarının kapatılması, su getirileri yüksek bir YER ALTI SUYU BOŞALIMI (=ki Beklenenden çok fazla yağışların olması durumunda oluşabilir). Bunun geçici bir durum olabileceği varsayılırsa, DSİ verilerindeki en yüksek su seviyesinin insanların mağdur olmaması için KIYI KENAR ÇİZGİSİ seviyesi olarak da alınması düşünülebilir.

                                                             ***

                  Haydi bakalım; Eğirdir Gölü’ nün Kıyı Kenar çizgisi seviyesinin, Kıyı Çizgisi seviyesi ile aynı olup olmayacağını tartışın… Evet, Göl alanını genişletmek mümkün mü? Alın size güzel bir tartışma alanı… Ve tabii ki; EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ!!! Halâ mı revizeye yanaşmıyorsunuz?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap