15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 1.9.2015 17:13:00 - Okunma Sayısı:1901 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Eğirdir Rüya Park'ta yapıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı Yapıldı

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı 1 Eylül 2015 Salı günü Eğirdir Rüya Park’ta  yapıldı.

            İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya başkanlığında, Komisyon Üyeleri; Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Gülnur Şahin, Eğirdir Huzurevi Müdürü Aytekin Erdoğan, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü’nden Müdür V. Cafer Bulut, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Mavigöl Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Sultan Doğrukol, Prof. Dr. Turan Yazgan A. L. Müdürü Duran Kış, İmam Hatip Lisesi Müdür V. Sait Sezgin, Akşemsettin Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç ve Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik A.L. Müdürü Yusuf Kılınç katıldı. 

            Eğirdir Rüya Park’ta  bugün saat 10.00’da gerçekleşen toplantıda Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal bir açılış konuşması yaparak şunları ifade etti: “Eğitim dinamik bir süreçtir ki doğumdan ölüme her ferdin mutlaka eğitime ihtiyacı vardır. İnsan kendisini, bilgi, beceri kazandıkça mutlu hisseder. İnsan olarak var olmanın önemini anlar. Bundan dolayıdır ki Hayat Boyu öğrenme aslında yeni bir kavram değildir. İnsanlık var oldukça da devam edecektir.

            Ülkemizde Hayat Boyu Öğrenme, eğitimdeki çıkış noktalarımızdan birisidir. Teknoloji sürekli gelişmekte, yeni bilgi beceri ve tutumlara ihtiyaç duyulmaktadır. Tabi ki önceden alınan bilgiler yeterli olmayıp sürekli yenilenme ve iyileşme ihtiyacı doğmaktadır.

            Hayat boyu Öğrenmedeki birinci amaç halkımızın ihtiyaçlar çerçevesinde istihdamının alt yapısını sağlamak bir diğer amaç ise fertlerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkı sağlamaktır.

            Şu an yaptığımız toplantı da önceki yıllara ait çalışmaların değerlendirilmesi yanında siz değerli üyelerimizin de İlçe Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi Planlama ve çalışma programına katkılarını almayı planlıyoruz.

            2014-2015 eğitim öğretim yılında merkezimizin imkanları çerçevesinde eğitim talep eden kişi, kurum ve kuruluşların isteklerini karşıladık. Bundan sonra da personelini eğitimlerden geçirecek her kurumun ve kuruluşun halk eğitim merkezimizle işbirliği yapmasını, Drama, Halk Oyunları, Spor Faaliyetleri, El Sanatları gibi kültürel ve sosyal beceri alanlarında açılacak kurslara gitmeyi teşvik etmelerini istiyoruz. Böylelikle Yaygın Eğitimin faaliyet alanı genişleyecek, hitap edeceği kursiyer sayısı artacak yeni sosyal faaliyet ortamları oluşacaktır. Geçen yıl açtığımız kurslar sonunda bir çok vatandaşımız okuma yazma öğrendi, Mesleki kurslarla bir çok gencimiz işe girdi, bir çok hanım kardeşimiz beceri kurslarına giderek aile ekonomisine katkıda bulundu.

            Yeni dönem planlamalarıyla daha fazla vatandaşımıza ulaşarak kurum çalışmalarımız ve usta öğreticilerimizle alan taramaları yaparak verimli bir dönem geçireceğimize inanıyor, daha geniş çevreye yeni çalışmalar, yeni etkinlikler ve eğitimler sunmak için ise sabırsızlanıyoruz. Bunları söylerken, Resmi kurum ve kuruluşların yanında belediyeler, dernekler, muhtarlıklar başta olmak üzere özel sektör kuruluşlarının da hayat boyu öğrenme çalışmalarına destek olmalarını temenni ediyoruz”.

            Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya ise: “Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereğince; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, ortaya çıkan güçlükleri değerlendirmek hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla ilçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu oluşturulmuştur.

            Bugünkü çalışmamızın amacı önceki yıla ait çalışmaları değerlendirmenin yanında, sizlerin de ilçemizin Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi planlama ve çalışma programına katkılarınızı almaktır.

            Hayat Boyu Öğrenme ile birinci amacımız vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak, ikinci amacımız da toplumdaki bireylerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmaktır.

            Bugüne kadar ki olan çalışmalarda işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda da hayat boyu öğrenmeyi destekleyeceğinize gönülden inanıyor, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyorum” dedi.

            Karakaya’nın konuşmasının ardından H.E.M. Müdürü Ali Şanal 2014-2015 Eğitim öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kurslar ve açmak istedikleri kurslar hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.

            Daha sonra katılımcı kurum temsilcilerinin Hayat Boyu Eğitim çalışmaları hakkında görüş ve öneriler bölümüne geçildi. Burada ilk sözü alan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze halkımıza yönelik açtığı kurslar ve eğitimleri için teşekkür ederim.

            Köylerde sürekli dikiş-nakış kursları açılıyor. Yıllardır takip ediyoruz. Düzgün bir sonuç alınmıyor. 10 gün sonra Eğirdir’de Elma hasadı başlayacak. Bence elma hasadı ile ilgili bir kurs açılmalı. Sebze ve Meyve kurutma kursu açılmalı. Bazı zamanlarda fuarlar için başka şehirlere gidiyoruz. Buralarda o yöreye ait hediyelik eşya ürünü yapıp satan insanları görüyoruz. Eğirdir’de de Hediyelik Eşya kursunu açmalıyız” dedi.

            Bazı vatandaşlarımızın sigaralarını içip, izmaritini sokağa, caddeye  attığını bunun son derece çevreyi kirlettiğini ifade eden Başkan Şengöl: “Vatandaşlarımıza yönelik mutlaka Sigara İzmaritini Yere Atmama Kursu açılmalı. Vatandaş onu bir marifet sanıyor. Sigarasını içiyor, izmaritini sokağa atıyor. Bu hem görüntü kirliliğine yol açıyor, hem de küçük yaştaki çocuklarımız için tehlike arz ediyor. O yüzden buna yönelik bur kurs açılmalı” diye konuştu.

            Gerek okullara, gerekse spora verdiği önemle herkes tarafından bilinen Başkan Şengöl, sözlerinin sonunda “Belediyemizin kapıları okullarımıza ve diğer kurumlara her zaman açık. Belediyemizin imkanları doğrultusunda sizlere hizmet vermeye devam edeceğim” dedi.

             Komisyon toplantısı sonrası Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Komisyon üyelerini, Rüya Park’ı gezdirerek hayvanlar hakkında tek tek bilgi verdi. 

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap