CUMHURİYETİN 100’NCÜ YILI EĞİRDİR’DE BÜYÜK GURURLA KUTLANDI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CUMHURİYETİN 100’NCÜ YILI EĞİRDİR’DE BÜYÜK GURURLA KUTLANDI…
Haberin Tarihi: 29.10.2023 12:56:13 - Okunma Sayısı:780 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü Eğirdir’de büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

CUMHURİYETİN 100’NCÜ YILI EĞİRDİR’DE BÜYÜK GURURLA KUTLANDI…

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü Eğirdir’de büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100’ncü yıl dönümü kutlama programı bugün saat 9.00’da Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Belediye Başkanı Veli Gök’ün Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşır şekilde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan “100 yıldır izindeyiz” isimli gösteri ve Süleyman Demirel İlkokulu Ortaokulu tarafından hazırlanan “100. Yıl” isimli gösteri uzun süre ayakta alkışlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100’ncü yıl dönümü kutlama programı saat 10.00’da Eğirdir Stadyumunda devam eti.

Buradaki program ise Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Belediye Başkanı Veli Gök’ün gösteri gurubu, ilkokul öğrencileri, ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri, kahraman komandolar ve Eğirdir halkının bayramını kutlaması ise başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Adem Çelik yaptı.

“Cumhuriyet, bir varoluş savaşının imzasıdır. Cumhuriyet ki, bir hak davasıdır” diyen Kaymakam Adem Çelik şunları ifade etti:

Bu bir doğum destanıdır. Bu bir zaferin yüz yıllık adı, bir milletin yüz yıllık andıdır. Anadolu’yu dalga dalga kuşatan bir zırhtır cumhuriyet. Cumhuriyet, bir varoluş savaşının imzasıdır. Cumhuriyet ki, bir hak davasıdır.

 

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin taçlanışıdır cumhuriyet. Cumhuriyet, bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen istiklal mücadelesinin şanlı eseridir.

Yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına uzanan bir destanın tanıklarıyız biz. Evlatlarını şehit babalarına dualarıyla uyutan annelerin çocuklarıyız. Tarihe sığmayan zaferlerimiz, ufuklara sığmayan hedeflerimiz var bizim.

Biz, biz olmanın en büyük timsali Türk milleti.

Biz, bir olmanın derdinde bir dünya devleti.

Duysun dünya… Yüz yıl önce Ankara’dan yükselen bağımsızlığın sesi artacak eksilmeyecektir.

Sansın dünya… Sansın ki bugün barışa uzanan Türk’ün kolları güç kaybedecektir.

Bilsin dünya… Dilimize, dinimize, toprağımıza göz dikene bedeli misliyle ödetilecektir.

Biz ki, yüzyılın şerefini kanımızda, semada dalgalanan bayrak gördüğünde ürperen canımızda taşıyoruz. Biz ki, hürriyeti damarlarımızda gururla yaşıyoruz.

Sen Türk evladı,

Ayağını toprağa sağlam vurmazsan toprağında gözü olan çok olacaktır. Bu millet ancak senin sayende  her yüzyılda sevincine sevinç, övüncüne övünç katacaktır.

Sen Türk evladı,

Bugünlerden yarınlara uzanan umut sensin. Bu haklı gururu nesillere ulaştıracak köprü sensin. Ata yadigârı bu vatanın emanetçisi sensin. Büyüyecek, üretecek, çoğaltacak olan sensin.

Zaferlerimizin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bastığımız toprağı vatan kılan tüm ecdada saygı, rahmet ve minnet ile…

Yüzyıllık onurumuz, Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. 

Kaymakam Adem Çelik’in konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Betül Cantürk “Yüzyıl Marşı” isimli şiiri okudu.

Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencileri modern dans gösterilerini sundular.

Duygu yüklü “Cumhuriyet” şiiri…

Cumhuriyet Bayramımızın 100’ncü yıldönümü kutlama programında Eğirdir Huzurevi sakinlerinden 80 yaşındaki Salih Köksal kendi yazmış olduğu “Cumhuriyet” isimli şiirini okudu.

Alan gösterileri göz doldurdu…

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan “100 yıldır izindeyiz” ve Süleyman Demirel İlkokulu Ortaokulu tarafından hazırlanan “100. Yıl” isimli gösteri izleyenler tarafından çok beğenildi.

Program çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap