KARAKOYUN’DAN TARHAN’A MEKTUP

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KARAKOYUN’DAN TARHAN’A MEKTUP
Haberin Tarihi: 9.11.2023 10:26:04 - Okunma Sayısı:1072 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KARAKOYUN’DAN TARHAN’A MEKTUP

                         Zeki TARHAN – ANKARA

SAREM eski müdürlerinden Biyolog, Eğirdir Gölü sevdalısı Sedat KARAKOYUN’ dan bir mektup aldım. Isparta valisinin başkanlığında toplanan, “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu” n da EĞİRDİR GÖLÜ masaya yatırılarak, iyimser ve kötümser senaryolar, bir taslak rapor halinde vali tarafından açıklanarak kamuoyuyla paylaşıldı. Taslak rapor; Isparta valiliğinin resmi internet sitesinde, sosyal medyada ve yerel medya organlarında da yayınlandı.

                                                   ***

         Bu arada Sedat KARAKOYUN, TARHAN’ a bir mektup yazdı. Virgülüne dokunmadan işte o mektup:

        “Merhaba Zeki Bey,

          Bu toplantı, en az 5 yıl önce yapılmalıydı. Görmek kolay, önceden görmek zordur. “Bu göle bir şey olmaz” diye bugünlere geldik…Başta DSİ olmak üzere. GÖREMEDİLER!!! Şayet, “Biz gördük” diyorlarsa, o zaman POPULİZM yaptılar. Son olarak; Toplantıya sizin Isparta Valisine yazmış olduğunuz AÇIK MEKTUP vesile oldu kanısındayım.

          Biliyorsun, yaklaşık 20 yıl önce; “Tehlikenin adı ELMA BAHÇELERİ” ve “YA ELMA YA GÖL” demiştim. Kimse, “Bu adam ne diyor?” demedi. O yıllarda 400 bin ton civarında olan elma rekoltesinin üzerine çıkılmamalıydı. Şimdi, Göl ve Elma birlikte yok olma tehlikesi ile karşı karşıya!!! İnşallah radikal tedbirle alınır ve Gölümüz kurtulur. Haydi hayırlısı.

          Ne zaman umutsuzluğa düşsem, büyük Atatürk’ ün aşağıdaki sözü beni motive ediyor; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

           Mustafa Kemal Atatürk

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap