MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, EĞİRDİR’DE SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, EĞİRDİR’DE SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANILDI
Haberin Tarihi: 10.11.2023 12:25:53 - Okunma Sayısı:503 defa okundu.

     Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’nci yılı Eğirdir’de saygı, sevgi, minnet, şükran ve rahmetle anıldı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, EĞİRDİR’DE SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANILDI

     Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’nci yılı Eğirdir’de saygı, sevgi, minnet, şükran ve rahmetle anıldı.

     Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümümü vesilesiyle Eğirdir Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu tarafından özel anma programı düzenlendi.

     Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) konferans salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

     Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bağlar Okul Müdürü Muhmmed Fatih Uslu yaptı.

     Uslu, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

     “Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümünde onu sevgi ve saygıyla anmak, onun mirasına olan minnettarlığımızı sunmak üzere toplanmış bulunmaktayız.

     “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk, bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan toprağına kavuşmuştur. Lakin O’nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve hedefleri daima yaşamaktadır. Kahraman Türk halkı ile birlikte kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık, O’nun bu vatana en büyük armağanıdır. Bu sebeple Atatürk asla fikren ölmeyecek, kalplerde ve akıllarda yaşamaya devam edecektir.

     Atatürk, milletine her zaman güvenmiş ve inanmıştır. Tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok tarih yazmayı seven Yüce Türk Milleti’nin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğüyle hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Yüce Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanmış bunun için çabalamıştır.

     Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıdır. Köylüye, askere, polise, öğretmene, sanatçıya, sporcuya, kadına, çocuk ve gençlere kısacası toplumun her kesimine değer vermiş ve destek olmuştur.

     Bugün, Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktadır. Bunun için, 10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esir kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamalı, düşünce ve ideallerini yaşatmalıyız” dedi.

     Okul Müdürü Muhmmed Fatih Uslu’nun konuşmalarının ardından Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu’nun birlikte hazırlamış olduğu “10 Kasım” isimli oratoryo izlenildi.

     Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından program sona erdi.

Atatürk’e Mektup Yazdılar…

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85’nci yıldönümü anma programı çerçevesinde Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen “Atatürk’e mektup” konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.  Öğrencilerin ödülleri Eğirdir protokolü tarafından takdim edildi.

     Yarışmada birinci olan; Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencisi Yakup Aras Öztürk, Eğirdir Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Nehir Pehlivan ve Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Havva Erdoğan’a ödüllerini Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik takdim etti.

     Yarışmada ikinci olan; Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Gürcan Çınar Çömen, Sarıidris Ortaokulu öğrencisi Elif Ünal ve Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Talha Akdemir’e ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık takdim etti.

     Yarışmada üçüncü olan; Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Beril Şirinoğlu, Pazarköy Ortaokulu öğrencisi Emine Nur Gökaslan, Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Demiralay’a ödüllerini Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök takdim etti.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap