MHP MİLLETVEKİLİ SÖNMEZ, EĞİRDİR’Lİ MUHTARLARLA BULUŞTU…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP MİLLETVEKİLİ SÖNMEZ, EĞİRDİR’Lİ MUHTARLARLA BULUŞTU…
Haberin Tarihi: 10.11.2023 15:33:16 - Okunma Sayısı:654 defa okundu.

SÖNMEZ: “ISPARTA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİRDİR GÖLÜ’DÜR”…

MHP MİLLETVEKİLİ SÖNMEZ, EĞİRDİR’Lİ MUHTARLARLA BULUŞTU…

SÖNMEZ: “ISPARTA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİRDİR GÖLÜ’DÜR”…

      Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Eğirdir mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

      14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Isparta Milletvekili seçilen Hasan Basri Sönmez, Isparta’nın önemli sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde gündeme getirmeye devam ediyor.

      Isparta’nın 3 önemli sorunu olan Eğirdir Gölü, Isparta-Antalya Dereboğazı Yolu ve Eğirdir-Madenli Karayolu’nu TBMM’de gündeme getirdiğini ifade eden Milletvekili Hasan Basri Sönmez, “Bütün çabam 2028 yılına kadar, Isparta’nın sorunları dile getirmek. Bütün işlerin takipçisiyim. Elimden geldiğince de yakından takip etmeye devam edeceğim” dedi.

      Türkiye’nin gözbebeği, Isparta’nın incisi  Eğirdir Gölünü de konuşmalarında ifade eden Milletvekili Sönmez; “Isparta’nın en önemli sorunu Eğirdir Gölü’dür. Eğirdir gölü her geçen gün kan kaybetmekte. Maalesef ki Eğirdir Gölü’ndeki buharlaşma ve küresel iklim şartları Eğirdir Gölü’nün günden güne yok olmasına sebep oluyor. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda DSİ Genel Müdürü ile görüştüm. Elimizdeki verileri kendilerine sundum. İnşallah Aksu Karaköy’deki akan suyu Eğirdir Gölü’ne getireceğiz. Eğirdir Gölü’nü, Burdur Gölü’ne çevirmeyelim” diye konuştu.

Eğirdir Kalesi Restorasyon Olacak…

      Eğirdir Kalesi’nin de restorasyon çalışmaları yapılacağını da  ifade eden Milletvekili Sönmez; “Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüm. Isparta ilinin turizm sektöründeki konumu ve potansiyelinin daha da geliştirilmesi hususlarında fikir birliği yaptık. Burada Eğirdir Kalesi’nin son durumu hakkında bakan Ersoy’u bilgilendirdim. Görüşmelerimiz olumlu geçti ve  Eğirdir Kalesi’nin restorasyon çalışmaları yakın zamanda başlayacak” dedi.

Demokrasinin Mührü Sizde…

      Eğirdir mahalle ve köy muhtarları istişare toplantısında muhtarlara hitaben de bir konuşma yapan Milletvekili Sönmez, “Demokrasinin Mührü Sizde”, beni 7/24 arayabilirsiniz. Olduk ki telefonumu açamadım, bilin ki ya meclis toplantısındayım, ya da bir bakanla görüşüyorumdur, ama sizlere mutlaka geri dönüş sağlarım” dedi.

      Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

      Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in muhtarlar istişare toplantısına; MHP İl Başkanı Ahmet Önder Topçu, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, MHP Eğirdir İlçe Başkanı Hüseyin Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir Kadın Kolları ve Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) İlçe Komisyonu Başkanı Belgüzar Şahin, Milletvekili Danışmanı Mehmet Demirel, Eğirdir mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

EMEL TURAN KARTAL (Eğirdir AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap