Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Belediye Meclisinde Brifing Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Belediye Meclisinde  Brifing Verdi
Haberin Tarihi: 13.11.2023 17:44:55 - Okunma Sayısı:513 defa okundu.

Eğirdir'de 46 kurum, 4 bin 484 öğrenci ve toplam 470 öğretmen ile eğitim ve öğretime devam ediliyor.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu,

BELEDİYE MECLİSİNDE  BRİFİNG VERDİ

                                                                

            Eğirdir Belediye Meclisi Kasım ayı 8. ve son birleşiminde sunum yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçede okullarımızla birlikte eğitim merkezleri, öğretmenevi ve Bilim Sanat Merkezi ile birlikte toplamda 46 kurum, 4 bin 484 öğrenci ve toplam 470 öğretmen ile eğitim ve öğretime devam edildiğini belirterek "LGS’de 348 öğrencimizden nitelikli okullara yerleşen 88, YKS’de 197 öğrencimizden 2 yıllık okullara 46, 4 yıllık okullara 17, BİLSEM’i kazanan öğrenci sayımız ise 11’dir" dedi.

            Armutoğlu, İlçemizde 8 derslikli Atatürk Ortaokulu Binasının İnşaatının başladığını, hayırsever işadamımız Mustafa Erdoğan tarafından ise 24 derslikli Eğirdir Bilim ve Sanat Merkezi’nin inşaatının sürdüğünü belirtti. Deprem güçlendirme çalışmalarının Nafiz Yürekli MTAL, Mesleki Eğitim Merkezi, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu, Barla İlk ve Ortaokulu ile Mustafa Çetinkaya İlk ve Ortaokulunda tamamlandığını söyledi. 12 köyümüzde Köy Yaşam Merkezlerinin açıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, 2021 yılında ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda E-Sınav Salonu Merkezi’nin açıldığını hatırlattı.

İlçemiz Mustafa Çetinkaya İlk ve Ortaokulu ile Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulunun bahçe asfaltı ve çizimi çalışmalarının gerçekleştiğini belirten Armutoğlu, "diğer okullarımız için de destek bekliyoruz" dedi.

            TÜBİTAK 4006 Projeleri, ERASMUS Projeleri, Bütçe Defteri Projesi, Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinliklerden de bahseden Armutoğlu, İlçemizde tamamlanan etkinlikler ve sürdürülen etkinliklerden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu; "Okullarımızın sene başında eğitim ve öğretime hazırlanmasında ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılmasında, etkinlik ve törenlerde gerekli araçların tahsis edilmesinde, yardımcı personel desteği sağlanmasında, yarışma ödüllerinin karşılanmasın da ve diğer bütün desteklerinden dolayı başta Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK, Belediye Meclisi ve tüm Belediye personeline teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Haber Merkezi

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap