SDÜ'lü Öğrenciler Keşif Isparta ile Tarihe Yolculuk Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ'lü Öğrenciler Keşif Isparta ile Tarihe Yolculuk Etti
Haberin Tarihi: 15.11.2023 16:30:06 - Okunma Sayısı:491 defa okundu.

Öğrenciler, Eğirdir'de bulunan Dündar Bey Medresesini gezdiler.

SDÜ'lü Öğrenciler Keşif Isparta ile Tarihe Yolculuk Etti

“Keşif Isparta” projesi, Süleyman Demirel Üniversitesine şehrin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmaya devam ediyor.

2017 yılından bu yana sürdürülen proje ile öğrencilerimiz, eğitim hayatları süresinde Güller ve Göller Bölgesi Isparta’nın tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz bu hafta, sabah saatlerinde Atabey ilçesine hareket etti. SDÜ’lü kaşifler, Atabey’deki Ertokuş Medresesi’ni ziyaret ederek, buradaki tarihi değerleri yakından tanıma fırsatı buldu. Atabey merkezdeki gezi sonrasında ilçeye bağlı İslamköy’e giden öğrenciler, adı SDÜ ile ölümsüzleşen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Külliyesi ziyaret etti.

9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy’de Demirel Vakfı tarafından kurulan ve içerisinde 6 milyon 400 bin dolayında eşyanın bulunduğu Müze’yi gezen SDÜ’lüler, önemli bilgiler edindi. Daha sonra öğrenciler, Eğirdir'de bulunan Dündar Bey Medresesini gezdiler. 1301 yılında Hamitoğlullarından Dündar Bey tarafından yaptırılan medresenin mimarisi hakkında bilgi edindi. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap