SDÜ'NÜN İKİ PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ'NÜN İKİ PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI
Haberin Tarihi: 25.11.2023 14:03:21 - Okunma Sayısı:1033 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan projeler, TÜSEB-B ve TÜBİTAK 1002 programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

SDÜ'NÜN İKİ PROJESİ DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan projeler, TÜSEB-B ve TÜBİTAK 1002 programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

SDÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı yürütücülüğünde hazırlanan “Servikal iskemi ve reperfüzyona sekonder serebral korteks hasarına darbeli manyetik alan ve radyofrekans elektromanyetik alan uygulamalarının etkisinin araştırılması, Serebrovasküler vazodilatasyon cihazı tasarımı, imalatı ve etkinlik ispatı” başlıklı projede, girişimsel olmayan iki farklı uygulamanın birlikte kullanımının ölüm ve sakatlık nedeni olan inme üzerindeki potansiyel olumlu etkileri araştırılacak.

Proje ekibinde SDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi ve Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Mustafa Geçin ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Özmen, SDÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Serdar Oğuzoğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçer Uysal, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Savran, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlter İlhan ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yusuf Tepebaşı yer alıyor. Proje kapsamında bursiyer olarak bir lisans, bir yüksek lisans ve iki tıpta uzmanlık öğrencisi bulunuyor.

Ayrıca TÜBİTAK 1002 desteği alan ve yürütücülüğünü Süleyman Demirel Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Soner Özcan’ın yaptığı “Deneysel sepsis modelinde oluşturulan akut böbrek hasarı üzerine radyofrekans elektromanyetik ve darbeli manyetik alanın koruyucu etkilerinin araştırılması” isimli projede ise deney hayvanlarında vücut genelinde yaygın enfeksiyona bağlı gelişen böbrek hasarında iki farklı yöntemin birlikte uygulamasının sonuçları incelenecek. Proje ekibinde, Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Aşcı, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlter İlhan, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yusuf Tepebaşı,  Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Arş. Gör. Çağrı Balcı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Rümeysa Taner, SDÜ Deney Hayvanları Üretimi ve Deneysel Araştırma Laboratuvarında görevli veteriner teknisyenleri Turgut Kurt ve Alaaddin Gelendost yardımcı araştırmacı olarak görev alıyor.

Proje yürütücüleri, her iki araştırma projesinin çıktılarının bilimsel literatüre katkı sağlayacağını ve ileri çalışmalar için önemli veri sunacağını kaydetti.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap