ATIL ARAZİLER MERAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATIL ARAZİLER MERAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Haberin Tarihi: 12.12.2023 16:08:32 - Okunma Sayısı:854 defa okundu.

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Yeniköy’de 2700 dekar alanda Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanacak.

ATIL ARAZİLER MERAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Yeniköy’de 2700 dekar alanda Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin arttırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında İlimiz genelinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri uygulanmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 13 adet Mera Islah ve Amenajman Projesi hazırlanarak yürürlüğe konulmuştur. Hali hazırda Şarkikaraağaç İlçesi Belceğiz Köyünde 747 dekar, Yakaemir Köyünde 1635 dekar ve Gelendost İlçesi Afşar Köyünde 2374 dekar alanda Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanmaktadır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmesi uygun görülen Şarkikaraağaç İlçesi Yeniköy Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi 2700 dekar alanda 2024 yılında başlayacak ve 3 yıl içerisinde tamamlanacaktır.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan yaklaşık 100 çiftçi ailesinin bulunduğu, 750 büyükbaş ve 3300 küçükbaş hayvan mevcuduna sahip olan Yeniköy Köyünde hazırlanan proje ile köyün mevcut kaliteli kaba yem üretiminin 183 tondan, 787 tona çıkarılması ve mevcut kaba yem ihtiyacını karşılama oranının % 5 den % 30 a çıkarılması hedeflenmektedir” denildi.


 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap