Irak'ın Kuzeyinde 6 Askerimiz Şehit Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Irak'ın Kuzeyinde 6 Askerimiz Şehit Oldu
Haberin Tarihi: 23.12.2023 14:11:47 - Okunma Sayısı:603 defa okundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde, PKK tarafından yapılan saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

IRAK'IN KUZEYİNDE 6 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde, PKK tarafından yapılan saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

MSB tarafından yapılan ilk açıklamada Irak’ın kuzeyinde sürdürülen operasyonda üç askerin hayatını kaybettiği ve dört askerin de yaralandığı belirtilerken “Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.” ifadeleri kullanıldı..

Milli Savunma Bakanlığı Twitter'dan yaptığı ikinci açıklamada ise yaralı 3 askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, "Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

- Haber Merkezi

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap