Eğirdir SAREM Ekibi Çek Cumhuriyeti'nde...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SAREM Ekibi Çek Cumhuriyeti'nde...
Haberin Tarihi: 14.9.2015 09:30:00 - Okunma Sayısı:1749 defa okundu.

Çek Cumhuriyeti Güney Bohemia Üniversitesi'nce düzenlenen ve 3 Uluslararası Sazan Konferansına (3rd International Carp Conference Vodnany, Czech Republic) Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nü temsilen Enstitü Müdürü Şakir ÇINAR kurum personellerinden Kamile Gonca EROL ve Zübeyde HANOL katıldı.

Eğirdir SAREM Ekibi Çek Cumhuriyeti’nde…

 

Çek Cumhuriyeti Güney Bohemia Üniversitesi’nce düzenlenen ve 3 Uluslararası Sazan Konferansına (3rd International Carp Conference Vodnany, Czech Republic) Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nü temsilen Enstitü Müdürü Şakir ÇINAR kurum personellerinden Kamile Gonca EROL ve Zübeyde HANOL katıldı. 2 gün süren konferansa Polonya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nden akademisyenler ve üreticiler katıldı. Yoğun katılım sağlanan konferansta bildiriler sunulurken sazan üretiminde karşılaşılan sorunlar tartışıldı.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, kurum personellerinden Kamile Gonca EROL ve Zübeyde HANOL, öncelikle Vodnany’de bulunan Research Institute of Fish Culture and Hydrobiology’deki tesis ve laboratuvarları, daha sonra Ceske Budejovice’de bulunan Institute of Aquaculture and Protection of Water ve son olarak da Alcedor Zliv isimli Koi sazan işletmesini ziyaret ettiler.

Kurum Müdürü Çınar, “Enstitü olarak birçok ülkeden katılan katılımcı ve üreticilerle tanışma ve bilgi alışverişi için iyi bir fırsat oldu.” diyerek bu ziyaretler sırasında enstitülerdeki laboratuvarlar ve yetiştiricilik bölümlerindeki kapalı devre sistemlerindeki modern teknolojiler hakkında da bilgi edindiklerini bildirdi.

Çek Cumhuriyeti Güney Bohemia Üniversitesi’nin daveti üzerine bu ülkeye giden Eğirdir SAREM Müdürü Şakir ÇINAR ve beraberindekiler ayrıca Vodnany şehrinde kurumumuz ve ülkemiz adına temaslarda da bulundular. İlk olarak South Bohemian Resarch Center of Aquaculture and Biodiversity of Hydrocenoses Dekanı Prof.Dr. Otomar LIMHART ziyaret eden SAREM heyeti, Ülkemizin su ürünleri yetiştiriciliği potansiyelleri ve araştırma faaliyetleri konusunda bilgiler verdiler.  Prof. Dr. Otomar LIMHART da SAREM heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini bildirerek ortak projeler geliştirilebileceğini ifade etti. Heyet, daha sonra LIMNOFISH dergi editörlerinden Prof. Dr. Pavel KOZAK makamında ziyaret etti. Dergi çalışmalarının değerlendirildiği ziyarette kurumlar arası düşünülen proje hakkında program yapıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap